Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. November 05. 14:30, hétfő | PR
Forrás: PR - Cipellő

Mitől egészséges egy gyermek lábbeli?

Mitől egészséges egy gyermek lábbeli?

Egy jó cipőválasztással valóban megelőzhető a lúdtalp kialakulása? Igen, sőt ennél sokkal több jótékony hatása van a jó kialakítású cipőknek. Hogyan igazodjunk el a cipőboltok polcain?

Minden szülőnek a legfontosabb gyermeke egészsége, szerencsére már azt is egyre többen felismerik, hogy nem éri meg a lábbelin spórolni és most nem elsősorban az anyagiakra gondolok. Rá kell szánni az időt a választásra, el kell vinni a picit is próbálni.

Akadnak még szép számmal, akiknek anyukájuk hurkapálcával a táskájában indult a piacra cipőt venni. Csak a hossza volt a lényeg, mással nem is törődtek. A gyógytornászok tucatjával tartották a lúdtalpasoknak a foglalkozásokat és nincs ez ma sem másként.

Nem árt tudni, hogy attól a pillanattól felelősek vagyunk az apró talpak egészségéért, ahogy azok talajt érnek. Az első cipőknek tartani kell az imbolygó bokát, tehát a tépőzár (ha nem állítható a mérete) kerülendő.

Fogjuk kezünkbe a cipőt, hajtsuk meg a talpát, biztos tartásúnak, de ruganyosnak kell lennie, ami illeszkedik a lépésekhez. Gondoljunk csak bele, milyen nehezen járnánk fatalpú cipőben. Nyúljunk a cipő belsejébe, húzzuk végig az ujjunkat a cipő talp részén. Ha nem érzünk domborulatot, azonnal vissza is tehetjük a polcra.

Első cipőnek válasszunk természetes bőrből készült száras cipőt, ami megfelelően körülöleli a lábat. Fontos, hogy a cipő talpa rugalmas, orra lehetőleg csapott legyen. Ez azért fontos, mert a babák eleinte lábujjhegyen lépegetnek. Elsőrendű fontosságú az erős kéreg is, mely stabilan tartja a sarokcsontot, így megakadályozva a láb csúszkálását a cipőben. Ezen fontos szempontok figyelembevételével fejlesztették ki a Falcon Tesorinojárástanulást segítő cipőt, melyet a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Ortopédiai klinikáján is teszteltek és elismertek.

Ezek a cipőcskék lehetővé teszik, hogy a kis lábak a lehető legtermészetesebb úton fejlődjenek. ATesorinoolyan felépítéssel rendelkezik, ami stabilan tartja a tipegő baba még puha, pufók lábacskáit és a speciális formájú talp segít az első lépések biztonságos és kényelmes megtételében.

Válasszon tudatosan, ne szégyelljen kérdezni, főként, ha biztos benne, hogy szakképzett eladóval van dolga.

Tegyen gyermeke lábainak egészségéért és nézzen körül a Cipellő Bébi- és Gyermekcipő győri ületében, ahol a Falcon cipők mellett a Linea, Maus, Szamos, Siesta kollekcióit is megnézheti.

Elérhetőségek:
Cipellő Bébi és gyermekcipő
Győr, Interspar Center
Nyitva: k.-szo. 10-18

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 26. 10:14, péntek | PR

A legfontosabb tudnivalók bt. alapítás esetén

Az egyik legnépszerűbb cégforma Magyarországon a betéti társaság, más néven Bt.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.