Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2010. Július 21. 07:45, szerda | Sport
Forrás: NSO

MKB Veszprém: irány a kontinenselit!

MKB Veszprém: irány a kontinenselit!

Csupán Iváncsik Tamás hiányzott az MKB Veszprém első edzéséről, amelyen Mocsai Lajos csak kíméletesen mozgatta át a bajnokcsapat játékosait, akik közül néhányan talán lélekben még nyaraltak egy kicsit. Az új idényben a cél a szoká

 

Köln az álmok városa. Már a második évadot kezdik ezzel a sóhajjal a BL-esélyes európai férfi élklubok, köztük az MKB Veszprém, amely legutóbb a negyeddöntőig jutott el. Tavasszal a Nagy Lászlóval felálló Barcelona fosztotta meg kölni álma beteljesülésétől Mocsai Lajos mester gárdáját, amely hétfő este (mármint a hőség elmúltával) futott ki a nyári szabadság utáni első edzésére.

 

A kerettagok közül csak Iváncsik Tamás hiányzott, aki nászútja mellé azzal a külön élménnyel gazdagodott, hogy tönkrement az utazási iroda, így Törökországban „felejtették" feleségével... A futóedzést csak nézte Dejan Perics csapatkapitány.

 

„Júniusban a celjei kórházban kitisztították a térdem, ezért még két hétig csak könnyített edzéseket végezhetek, főleg a hirtelen irányváltoztatásoktól kell kímélni a lábam" - sajnálkozott a 39 éves kapus, aki a további teendőket megbeszélte dr. Mahunka Zsolt csapatorvossal is.

 

Mocsai Lajos a gyakorlás végén közölte, hogy Zsarko Sesum sorsáról hamarosan döntenek a klub vezetői, de a jövő nyártól a német Löwenhez aláíró szerb irányító várhatóan másik klubban folytatja pályafutását (ennél többet az egyesület vezetői sem mondtak a játékosról, akit még egyéves szerződés köt az őt valószínűleg kölcsönadó Veszprémhez).

 

Az edző még hozzáfűzte, a Veszprém elnöksége egyelőre nem közölte várakozásait a csapattal, de nagy meglepetésre nem számíthatnak a játékosok: a bajnokságot és a Magyar Kupát kötelező újra megnyerniük, a Bajnokok Ligájában pedig - a rettentően nehéz sorsolás ellenére - meg kell próbálniuk bejutni a négyes döntőbe.

 

„Nem idegenbe, hanem barátok, régi ismerősök közé jöttem. Tudom, hogy hatalmas munka vár ránk, rengeteg a nagyobbnál nagyobb feladatunk. Ez viszont motivál, és nem titkolom, nagyon sokat várok a következő évadtól. A könyökömnek nincs semmi baja. A költözés közben is maradt időm, hogy pihenjek, és a kezemnek ez tett a legjobbat" - mondta a Nemzeti Sportnak Laluska Balázs, a Veszprém újonnan igazolt jobbátlövője.

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Április 21. 06:00, vasárnap | Sport

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.