Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2011. December 19. 14:01, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

MOL: az ExxonMobil a GKP-vel flörtöl - szárnyal a MOL papír

MOL: az ExxonMobil a GKP-vel flörtöl - szárnyal a MOL papír

A piaci hírek alapján az ExxonMobil vételi ajánlatot tett a Gulf Keystone Petroleumra 8 GBP-s áron.

A GKP pénteken 1,5 font körüli árfolyamon zárt a kereskedésben, ám a pletykák szerint a menedzsment még erre az ajánlatra sem bólintana.

A GKP a MOL kuridsztáni partnere az Akri-Bijeel és Shaikan blokkokban évek óta. A GKP az ősz folyamán finanszírozási problémákkal küzdött, felmerült, hogy egyes eszközeinek eladásából avagy tőkeemelésből finanszírozná magát. A mostani bejelentés is arra utal, hogy jelentős potenciállal rendelkezik a kurdisztáni kutatás, amelyet a vételárban is érvényesítenének. A MOL szempontjából javítja a projekt megítélését a mostani ajánlat, ráadásul az ExxonMobil érkezése jó időre rendezné a finanszírozási kérdéseket a projektben.A MOL és az ExxonMobil korábban már dolgozott együtt, Magyarországon nem konvencionális gázmezők kiaknázásán dolgoztak, de végül lezárták ezt a projektet – írták az Equilor elemzői. A hír rendesen megmozgatta a tőzsdén a MOL papírokat, több mint 7 százalékkal szárnyalt nyitás után nem sokkal.


OrientPress Hírügynökség

Címkék: mol

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.