Városlista
2020. szeptember 30, szerda - Jeromos

Hírek

2013. Január 12. 17:26, szombat | PR
Forrás: Pozsgai Kitti

Mondtad már döneresnél, hogy: hű?

Mondtad már döneresnél, hogy: hű?

Vagy azt, hogy nahát? És azt, hogy wow? Nem? Akkor még nem nőtt a szemed előtt hatalmassá tészta. Mmmm-mennyei élménybeszámoló következik.

Nem kell sokat magyarázni annak, aki szereti a hasát. Olyan új helyetfedeztünk fel Győrben, ami nem csak a helyben sütött hatalmas pitamiatt vált egy hónap alatt kedvencünkké. A Peti's Döner Kebap &Sandwich barátságot varázsolt a belváros egy kis szegletébe.

- Nagyon sokáig kísérleteztem ezzel a tésztával- meséli az eddigleginkább cipőkkel foglalkozó üzletember, miközben keze alatt nyúlik afriss, nyers tészta.- Volt egy elképzelésem, és addig nem hagytam abbaa kísérletezést, amíg ilyenre nem sikerült.

Egy kis szezám a tetejére és már megy is be a sütőbe. Mígpirul a kebap kabátja, van idő beszélgetni, végignézni a helyen,rácsodálkozni a friss, ropogós zöldségekre, vagy átfutni az étlapot ésmegkérdezni, hogy készül itt a waffel.

- Ez egy igazán különleges édesség, a tésztában sütés közbenkaramellizálódik a cukor, többféle feltéttel kínáljuk. Örülök, hanyitottak a vendégek, mert amíg sül a tészta, picit el tudunkbeszélgetni az élet dolgairól. Ha valaki inkább újságot olvasna addig,van hova leülnie, a lényeg, hogy jól érezze magát.

A lapáton ülő gyönyörűség, minden bizonnyal szájtátásra ösztökélmindenkit és nem csak akkor, amikor meg kell enni.

- Volt olyan vendégem, aki először járt itt és rögtön kettőtrendelt- emlékszik vissza az első reakciókra Rajcsányi Pétertulajdonos.- Mondtam neki, hogy először egyél meg egyet, aztán, ha úgygondolod, közben készítek még, de jól sejtettem, nem lett rá szükség.

Könnyed, joghurtos öntet, ropogós zöldségek, frissen sült borjú, vagycsirkehús, meleg, semmihez sem hasonlító "zsemlében". Szándékosan nempitát írtam, mert a Peti-féle változat annál sokkal több. Egy kóstolótmindenkinek kötelező itt ennie, ha tudni akarja, milyen az igazán jókebap.


Nem kínzok tovább senkit, itt az étlap, rajta a telefonszámmal:

Fotó: Nagy Péter

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 21. 15:47, hétfő | PR

Elindult az épületenergetika digitalizációját fejlesztő IPOSZ-IVSZ projekt! Okosotthont mindenkinek!

2020. áprilisában vette kezdetét a GINOP-5.3.5-18-2019-00094-es kódú pályázat az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) gondozásában.

2020. Szeptember 21. 11:24, hétfő | PR

Híre már megelőzte: Raktárkoncert, összefogás a hazai könnyűzenéért

A hazai könnyűzenei ipar támogatására indított Raktárkoncert-sorozat felvételei augusztus közepe óta zajlanak. A projektet koordináló Lounge Groupnál hatalmas apparátus dolgozik a produkció sikerességén.

2020. Szeptember 15. 11:30, kedd | PR

Ingyenes képzések várhatóak festéssel foglalkozó vállalkozások részére

2020 áprilisában vette kezdetét a GINOP-5.3.5-18-2018-00027-es kódú pályázat az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és a Szobafestő, Mázoló, Tapétázó Országos Ipartestület (SZMTOI) gondozásában.

2020. Szeptember 10. 12:56, csütörtök | PR

Az Interreg program keretében emlékparkot újít fel a Jánosik és Társai Kft

Nyílt közbeszerzési eljárás keretében a Jánosik és Társai Kft. nyerte el a sátoraljaújhelyi széphalmi Kazinczy Emlékpark felújítását. A parkot utoljára közel ötven évvel ezelőtt újították fel.