Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Január 12. 17:26, szombat | PR
Forrás: Pozsgai Kitti

Mondtad már döneresnél, hogy: hű?

Mondtad már döneresnél, hogy: hű?

Vagy azt, hogy nahát? És azt, hogy wow? Nem? Akkor még nem nőtt a szemed előtt hatalmassá tészta. Mmmm-mennyei élménybeszámoló következik.

Nem kell sokat magyarázni annak, aki szereti a hasát. Olyan új helyetfedeztünk fel Győrben, ami nem csak a helyben sütött hatalmas pitamiatt vált egy hónap alatt kedvencünkké. A Peti's Döner Kebap &Sandwich barátságot varázsolt a belváros egy kis szegletébe.

- Nagyon sokáig kísérleteztem ezzel a tésztával- meséli az eddigleginkább cipőkkel foglalkozó üzletember, miközben keze alatt nyúlik afriss, nyers tészta.- Volt egy elképzelésem, és addig nem hagytam abbaa kísérletezést, amíg ilyenre nem sikerült.

Egy kis szezám a tetejére és már megy is be a sütőbe. Mígpirul a kebap kabátja, van idő beszélgetni, végignézni a helyen,rácsodálkozni a friss, ropogós zöldségekre, vagy átfutni az étlapot ésmegkérdezni, hogy készül itt a waffel.

- Ez egy igazán különleges édesség, a tésztában sütés közbenkaramellizálódik a cukor, többféle feltéttel kínáljuk. Örülök, hanyitottak a vendégek, mert amíg sül a tészta, picit el tudunkbeszélgetni az élet dolgairól. Ha valaki inkább újságot olvasna addig,van hova leülnie, a lényeg, hogy jól érezze magát.

A lapáton ülő gyönyörűség, minden bizonnyal szájtátásra ösztökélmindenkit és nem csak akkor, amikor meg kell enni.

- Volt olyan vendégem, aki először járt itt és rögtön kettőtrendelt- emlékszik vissza az első reakciókra Rajcsányi Pétertulajdonos.- Mondtam neki, hogy először egyél meg egyet, aztán, ha úgygondolod, közben készítek még, de jól sejtettem, nem lett rá szükség.

Könnyed, joghurtos öntet, ropogós zöldségek, frissen sült borjú, vagycsirkehús, meleg, semmihez sem hasonlító "zsemlében". Szándékosan nempitát írtam, mert a Peti-féle változat annál sokkal több. Egy kóstolótmindenkinek kötelező itt ennie, ha tudni akarja, milyen az igazán jókebap.


Nem kínzok tovább senkit, itt az étlap, rajta a telefonszámmal:

Fotó: Nagy Péter

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.