Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Október 11. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Mórahalom lesz az első - megállapodást köt az önkormányzat és a kormányhivatal

Mórahalom lesz az első - megállapodást köt az önkormányzat és a kormányhivatal

Mórahalom város lesz az első olyan település Csongrád megyében, amellyel megköti a járási rendszer kialakításához szükséges egyedi megállapodást a megyei kormányhivatal. Az okirat hitelesítői, B. Nagy László kormánymegbízott és Nógrádi Zoltán polgármester arról állapodtak meg, hogy 2013. január 1-től 18 önkormányzati tisztviselő fogja folytatni a munkáját a járási hivatalban az átvett feladatok ellátásához szükséges ingó és ingatlanvagyonnal együtt. A szerződést a település képviselő-testülete is elfogadta.

Mint ismeretes, az erről szóló kormányrendelet szerint 2012. október 31-ig kell megállapodniuk a megyei kormányhivataloknak és a települési önkormányzatoknak minden olyan kérdésben, amely az önkormányzatoktól átvett hatáskörök további, zavartalan ellátásához szükséges. A január l-el felálló járási hivatalok az államigazgatási ügyeket veszik át a kerületektől, tehát itt intézhetik majd az állampolgárok a gyermekvédelmi, gyámügyi és szociális ügyeket, ide tartoznak majd az okmányirodák, a munkaügyi-, a népegészségügyi- és élelmiszerlánc-biztonsági kirendeltségek, és a területileg illetékes földhivatalok. A feladat átadás-átvételi tárgyalások Csongrád megyében mindenütt jól haladnak, a legtöbb településsel már megtörtént a megegyezés. A szerződések előkészítésének és aláírásának ideje jött most el. Mórahalom város az első, ahol minden készen áll a megállapodás megkötésére.

A dokumentumot 2012. október 11-én, csütörtökön 9 órakor írja alá sajtónyilvánosan B. Nagy László kormánymegbízott és Nógrádi Zoltán Mórahalom polgármestere az Aranyszöm Rendezvényházban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár