Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2012. Április 15. 19:00, vasárnap | Sport
Forrás: mti

Morosini halála - Nyomoz az olasz ügyészség

Morosini halála - Nyomoz az olasz ügyészség

Az ügyészség nyomozást kezdett Piermario Morosini halálának ügyében.

A Livorno labdarúgója szombaton a Pescarában vívott másodosztályú olasz bajnoki mérkőzés 31. percében esett a földre, majd a kórházba szállítás után elhunyt.


A hatóságok azt szeretnék kideríteni, hogy miért állt a stadion bejáratánál egy rendőrautó, amely megakadályozta, hogy a mentő bejusson a pályára. A jelentések szerint négy percig tartott, amíg a rohamkocsi a tragédia helyszínére ért, és tovább hetet vett igénybe, amíg a jármű elhagyta a stadiont. Helyszíni beszámolók szerint a rendőrautót csak úgy tudták eltolni a kapubejárattól, hogy egy tűzoltó betörte a kocsi ablakát, majd kiengedte a kéziféket. A helyi rendőrség képviselői azt mondták, állnak a vizsgálatok elébe: "Ha volt hiba, kiderítjük, mindent tisztázunk" - közölte Gianni Santilli, a városi rendőrség tanácsosa. Leonardo Paloscia, a pescarai Santo Spirito kórház kardiológusa, aki ott volt a mérkőzésen, és ellátta Motrosinit, azt mondta, hogy a futballista nem mutatott semmiféle életjelet, és gyakorlatilag halott volt, amikor a mentő odaért. "Úgy tűnik, szívaritmia okozhatta a tragédiát, de más is közrejátszhatott" - mondta az orvos. "A boncolás után már többet tudunk." A 25 esztendős futballistát az azonnali orvosi segítségnyújtás után a pescarai Santo Spirito kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét. Edoardo De Blasio kardiológus azt mondta, a játékos már halott volt, amikor a klinikára érkezett. Morosini az U21-es válogatott tagjaként játszott a 2009-es világbajnokságon, az idén az Udinese együttesétől érkezett kölcsönbe a Livornóhoz. A mérkőzés 2-0-s vendégvezetésnél szakadt félbe, a játékosok könnyeikkel küszködve vonultak az öltözőbe. A találkozón két perccel a tragikus eset előtt csereként lépett pályára a Livorno színeiben Filkor Attila. Antonello Valentini, az olasz szövetség általános igazgatója nem sokkal Morosini halálának bejelentését követően közölte, hogy valamennyi hétvégi futballmérkőzését elhalasztják.

A futballista családjában sorozatos tragédiák történtek: 15 éves volt amikor meghalt az édesanyja, Camilla, két évvel később pedig az édesapját, Aldót is elvesztette. Nem sokkal később elhunyt fogyatékos fiútestvére, és magára maradt a szintén fogyatékos nővérével. "Ezek a szomorú esetek talán segítenek abban, hogy megvalósíthassam drága szüleim álmait..." - mondta Morosini, amikor korábban a tragikus családi eseményekről kérdezték.

Címkék: Piermario Morosini

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:04, kedd | Sport

EURO-2024 - Rossi kihirdette 26 fős keretét

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 26 fős keretét a németországi labdarúgó Európa-bajnokságra, illetve öt tartalékot jelölt meg.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Tour de Hongrie - Poelsé a záróetap, Nys az első belga sárga trikós, Dina a legjobb magyar

Thibau Nys nyerte a 45. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt, amelynek vasárnapi zárószakaszán Wout Poels diadalmaskodott.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Férfi kézilabda vb-selejtező - A magyar válogatott kettős győzelemmel jutott ki a tornára

Az olimpiai kvótás magyar férfi kézilabda-válogatott kettős győzelemmel jutott ki a jövő évi világbajnokságra, mivel 36-23-ra nyert Litvánia ellen a selejtező vasárnapi visszavágóján, Veszprémben.

2024. Május 12. 09:01, vasárnap | Sport

Tour de Hongrie - Eisenkrammer: ilyen sportélményben még nem volt részem magyar körversenyen

Eisenkrammer Károly számára élete legkülönlegesebb sportélményét nyújtja eddig a Tour de Hongrie országúti körverseny.