Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. November 26. 13:53, hétfő | Helyi
Forrás: Pozsgai Kitti/gyor24/youtube/urbanlegends

Most akkor lesz világvége, vagy nem?

Most akkor lesz világvége, vagy nem?

December 21-i világvége hisztéria sok pénzt hozott egyes cégeknek, rosszullétet lelkileg meggyötört gyerekeknek, akik elcsíptek egy-egy hírfoszlányt. Megszólalt a pápa és a NASA is.

Tele a világsajtó a világvégét híresztelő, cáfoló, elemző cikekkel, videós tudósításokkal. Még a pápa is megszólat az ügyben, hogy elmagyarázza a híveknek, Jézus mire gondolt, amikorazt mondta:„A Nap elhomályosul, a Hold nem világít, a csillagok lehullanak az égről, és az egek erői megrendülnek”, ám ekkor nem a világvégére gondolt a megváltó- írja a Győr24. Jézus azért mondta ezt tanítványainak, hogy mindig a helyes úton járjanak, míg el nem érkeznek az örökléthez- magyarázta XVI. Benedek pápa.

A teóriához a NASA is hozzátette a maga számításait- írja a Győr24.A NASA és a világ összes tudósa szinte egy emberként biztosítja a föld lakosságát: bolygónk december 21. után is tovább kering pályáján a Nap körül. Nem történik semmi rendkívüli, vagy bármely más esemény, mely katasztrófát idézne elő. Bolygónk még sokmillió születésnapot fog ünnepelni. Hozzátették: a Niburu nevű égitest létezése nem bizonyított, ha mégis a Föld felé tartana, azt már észlelték volna a csillagászok. A gyilkos bolygót az ősi sumér forrásokban tűnt fel, ám ez sem tényeken alapuló meglátás. A maja őslakosok utódai nemrég azt is cáfolták a világsajtóban, hogy naptáruk véget és 2012. december 21-én. Kutatók egyébként több olyan naptárat is találtak az ősi civilizációból, mely jóval tovább számol az ominózus időpontnál- olvasható a cikkben.

Léteznek oldalak, ahol időről- időre visszatér a világvége téma, ilyen az urbanlegends.hu is, ahol többek között a következő címekkel olvashatnak írásokat: "A majáknak is elegük van a világvége-jóslatokból", vagy a sokat sejtető: "19 megúszott világvége a 20. és 21. századból"

Készültek vicces és kevésbé vicces videók is, mi inkább maradunk a humornál:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.

2024. Április 27. 08:12, szombat | Helyi

Elkapták a győri pikóbárót

A rendőrség információi szerint az 55 éves győri férfi a megyénk egyik legismertebb kábítószer-kereskedője volt.

2024. Április 27. 08:02, szombat | Helyi

2024. Április 27. 07:12, szombat | Helyi

10 millió fa a Földért

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.