Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2011. Január 17. 14:45, hétfő | Sport
Forrás: NSO

Most a Clippers volt az úr Los Angelesben

Most a Clippers volt az úr Los Angelesben

A bajnok Los Angeles Lakers vereséget szenvedett a városi rivális Clippers otthonában az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság legutóbbi játéknapján. A másik mérkőzésen a San Antono Spurs 13 ponttal legyőzte a Denver Nuggetset.

Ron Artest hárompontosát követően bő öt perccel a rendes játékidő vége előtt még négy ponttal vezetett a Los Angeles Lakers a városi rivális elleni rangadón. A Clippers azonban remek hajrát bemutatva fordított, és 99–92-re legyőzte a bajnokot.

A Clippers igazi óriásölőnek számít, a csapat már az ötödik csoportelsőt győzte le ebben a szezonban. Kár, hogy a többi együttes ellen már nem megy annyira a csapatnak.

„Az hogy olyan csapatokat győzünk le, mint a Lakers, megmutatja, hogy ez egy tehetséges gárda. Persze az lenne a legjobb, ha továbbra is legyőznénk őket, s elkezdenénk megverni a többi csapatot is. Ez lehetne a következő lépés a számunkra" – mondta a találkozót követően Blake Griffin, a Clippers kosarasa.

Az újoncjátékos három perccel a harmadik negyed vége előtt még csak két dobott pontnál és hat lepattanónál járt, végül azonban 18 ponttal és 15 lepattanóval zárta a mérkőzést. Ez volt Griffin sorozatbeli 26. dupla duplája. Rajta kívül elsősorban a 30 pontig jutó Eric Gordon tett a legtöbbet a Clippers sikeréért.

A hajrára teljesen összeomló Lakersben (a negyedik negyed vége felé volt olyan hat perc, amit 24–8-ra megnyert a Clippers) ezúttal is Kobe Bryant volt a legeredményesebb játékos 27 pontjával, míg Andrew Bynum 18-ig jutott.

A játéknap másik mérkőzésén a ligaelső San Antonio ismét, sorozatban hatodszor győzött, s immár öt győzelemmel számlál többet, mint a nyugati második Lakers.

A Spurs ezúttal a Denver Nuggets ellen diadalmaskodott, elsősorban a mezőnyből 11/15-tel dobó, 30 pontig jutó Tony Parkernek köszönhetően.

A San Antonio a második negyedben még 32–20-as hátrányban volt, ám ezután sorozatban 14 mezőnykísérlete és négy büntetődobása is egyaránt a gyűrűben landolt. A Spurs ennek a remek sorozatnak köszönhetően a 12 pontos hátrányából 12 pontos előnyt kovácsolt a nagyszünetre. Innen pedig már nem volt visszaút a Denver számára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.