Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2010. Október 13. 07:45, szerda | Sport
Forrás: HírTV

Most nem sikerült, de jövőre még magasabbra törnek

Most nem sikerült, de jövőre még magasabbra törnek

Hazatértek a Cho-Oyu 2010 expedíció hegymászói kedden. Bár a rossz időjárási körülmények és a lavinaveszély miatt nem sikerült feljutni a 8201 méter magasan lévő csúcsra, úgy érzik, teljesítették azt a céljukat, hogy segítsék Er

Le kellett mondani a csúcsról, mert túl rosszak voltak a viszonyok és nagyon kockázatos lett volna - mondta el Erőss Zsolt, miután a Cho-Oyu expedíció visszatért kedden Budapestre. A sportember egyfajta kudarcként éli meg, hogy 7100 méterig jutottak és nem sikerült meghódítani a csúcsot. Úgy fogalmazott: jó volt a hegyen lenni, de kénytelenek voltak beletörődni abba, hogy le kell mondani az idei csúcsmászásról. Hozzátette: az ő története úgy lett volna igazán szép, ha sikerül feljutnia a csúcsra, de jövőre ismét nekivág egy nyolcezres csúcs meghódításának.

Erőss Zsolt arról is beszélt, hogy jól mentek az akklimatizációs túrák, a lefele jövet azonban nagyon megterhelte. Azt mondta: most egy átmeneti, rehabilitációs állapotban van, szüksége van még edzésre és a lábon is könnyíteni kell. Hozzátette: ennek ellenére úgy érzi, ha lett volna rá esély, akkor képes lett volna feljutni a csúcsra, de tisztában van azzal is, hogy nagyon „lestrapálta volna a lábát”. A távolabbi célokkal kapcsolatban elhangzott: tavasszal újabb expedícióra indulnak a Himalájába, a 8501 méter magas Lhoce vagy 8091 méter magas Annapurna csúcsot hódítják majd meg.

FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 27. 22:39, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági szakágának versenyzői számára.

2024. Április 27. 07:58, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Gyorsasági szakágának versenyzői számára, akik a már hagyományos szezonnyitó versenyen, a Laptiming Kupán, de a tavaly új helyszínként belépett Bajatonfőkajáron nyomják a g