Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. Május 06. 11:53, péntek | Külföld
Forrás: mti

Motoros bandák közötti leszámolás lehetett a frankfurti lövöldözés

Motoros bandák közötti leszámolás lehetett a frankfurti lövöldözés

A szervezett bűnözéssel kapcsolatba hozott motoros bandák közötti leszámolás lehetett a Frankfurtban csütörtökön történt lövöldözés a németországi nagyváros rendőrsége szerint

- jelentette pénteken a Hessischer Rundfunk (HR) tartományi közszolgálati médiatársaság.A HR hessenschau.de című hírportáljának beszámolója szerint a rendőrség kizártnak tartja, hogy az esetnek iszlamista vagy szélsőjobboldali háttere lehet.

A frankfurti belvárosban csütörtök délután ismeretlenek tüzet nyitottak egy terepjáró utasaira. Egy 20 éves és egy 41 éves férfi súlyosan megsérült, de nincsenek életveszélyben. Egyelőre nem ismert, hogy hányan ültek a terepjáróban, és azt sem tudni, hogy hányan támadtak rájuk. A nyomozást péntekre virradó éjjel is folytatták, házkutatásokat is tartottak - mondta egy rendőrségi szóvivő. Részleteket a nyomozás érdekeire hivatkozva nem közölt.

A Bild című lap szerint éjjel házkutatást tartottak egy helyszínen, amelyet motoros bandák találkozóhelyeként tartanak számon. A Bild online kiadásában megjelent beszámoló szerint a rendőrség régóta tart attól, hogy Frankfurt térségében "háború" kezdődik motoros klubok, bandák között. Főleg a Hells Angels és az Osmanen Germania - egy németországi törökök által alapított új nemzetközi csoport - konfliktusa ad okot aggodalomra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.