Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2010. Március 17. 14:28, szerda | Sport
Forrás: HírTV

Mourinho nem tud veszíteni a Stamford Bridge-en

Mourinho nem tud veszíteni a Stamford Bridge-en

Az Inter és a CSZKA Moszkva jutott a legjobb nyolc közé tegnap este a labdarúgó Bajnokok Ligájában. Az olaszok a Chelsea vendégeként tudtak nyerni 1-0-ra és így 3-1-es összesítéssel léptek tovább, míg a Moszkva Sevillában győzött 2-1-r

Nem várta kedvező előjelekkel - amellett, hogy 2-1-es hátrányban volt - az Inter elleni BL-visszavágót a Chelsea, mivel sérülések miatt a harmadik számú kapust, Ross Turnbullt volt kénytelen a kezdőbe jelölni Carlo Ancelotti. Persze az olasz tréner könnyedén legyinthetett az aggodalmaskodó hangok hallatán, egy hátrányban levő csapatnak ugyanis gólt lőnie kell, nem kapnia, innentől kezdve tehát mindegy, hogy ki áll a kapuban.

Különösebb veszélyben nem is volt a Chelsea kapuja. Nem úgy az Interé, de Julio Cesarnak is csak az első félidő utolsó 5-6 percében kellett résen lennie, akkor ugyanis a Chelsea beszorította az Intert.

A szünetről egy teljesen más Inter futott ki a játéktérre, Mourinho egy kis forradalmi tüzet csempészett játékosai szemében, akik a második félidő elején beszorították a hazaiakat. A Chelsea-nek az idő előrehaladtával kockáztatnia, támadnia kellett. Ezt használta ki az Inter: a folyamatosan remek labdákat adó Sneijder a 78. percben kihagyhatatlan helyzetbe hozta Eto'ót, amivel 1-0-ra győzni tudott az Inter a Chelsea otthonában - amely Drogba kiállítása miatt emberhátrányban fejezte be a meccset -, és összesítésben 3-1-re továbbjutott.

Bebizonyosodott, José Mourinho, a Chelsea korábbi menedzsere valóban nem nagyon tud veszíteni a Stamford Bridgen.

Potyagóllal győzött a Moszkva

Okosan kezdték a mérkőzést az oroszok: szépen beálltak a saját kapujuk elé, és várták, hogy mihez kezd ezzel a Sevilla. Aztán mivel spanyolok tehetetlenek voltak, egyre többet merészkedtek előre a vendégek, és ezt a 38. percben siker koronázta: Necid talált Palop kapujába. Sokáig persze nem örülhettek, mert Perotti két perc múlva egyenlített, így vonultak a szünetre a csapatok.

A második félidőben már a Moszkva tűnt a hazai csapatnak, így logikus volt, hogy ismét vezetést szereznek az oroszok, ezúttal a friss igazolás, Honda talált 30 méterről a kapuba, igaz, ehhez Palop segítsége is kellett (1-2).

Ma este a Barcelona a Stuttgartot, a Bordeaux pedig az Olympiakost látja vendégül, szintén a négy közé jutásért.

(nb1.hu, hírTV)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.