Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Február 06. 09:00, kedd | Helyi

Mozgáskorlátozottaknak épül játszótér Győrben

Mozgáskorlátozottaknak épül játszótér Győrben

Már megkezdték a munkálatokat a győri Barátság Parkban péntek délelőtt, ahol a meglévő, kihasznált játéksziget mellé, a mozgáskorlátozottak számára is építenek egy játszóteret.

Így várhatóan tavasszal már együtt tölthetik szabadidejüket az ép, s a kerekesszékes gyermekek.

Az épülő játszótérről a délelőtt tizenegy órakor kezdődő sajtótájékoztatón Radnóti Ákos, Győr városüzemeltetéséért is felelős alpolgármestere, Adyváros önkormányzati képviselője beszélt. – Az új, akadálymentesített, speciális játékokkal ellátott terület lesz az első játszótér Győrben, amelyet a mozgáskorlátozottak is használhatnak, s mint a közvetlen közelében lévő sziget, ez is esőfelülettel lesz borított. Kerekesszékkel is jól bejárható, kellőképpen biztonságos, színes, öntött gumigranulátumból készül – hangzott el a sajtótájékoztatón. Radnóti Ákos azt is elmondta, fontos kiemelni, hogy a park kamerázott, zárt tér, tehát a körülmények tökéletesen megfelelnek ahhoz, hogy vigyázzanak a gyermekek és a játékok épségére.

A játszótéren nagyszerű, izgalmas játékok kapnak helyet, mint például a fészekhinta, kerekesszékkel megközelíthető, használható, magasított homokozó, illetve körforgó, amelybe szintén kerekesszékkel ülhetnek majd bele a gyermekek. Ezek a játékok, amelyek várhatóan március végére készülnek el, biztos, hogy rengeteg boldog percet okoznak majd a győri és Győr környéki mozgássérült csemetéknek.

Az alpolgármester arra is emlékeztetett, hogy a Barátság Parkot 2009-ben adták át, ám azóta is folyamatosak a munkálatok, újítások, s ez így is marad, hiszen azon dolgoznak, hogy minél korszerűbb, ember- és gyermekbarátabb környezetet alakítsanak ki, amely kiszolgálja a győriek igényeit. Elég csak arra gondolnunk, hogy ingyenesen használható fitness parkot adtak át, vagy napvitorla került a játszótér homokozója fölé, amely a legnagyobb nyári melegben is árnyékot biztosít a gyerkőcöknek – ilyen vitorla természetesen az új játszótérre is kerül majd, hogy minden körülmény adott legyen a játékhoz a legforróbb évszakban is.

Szerző: Bodrogi Sára

Fotó: Rozmán László

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense