Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. Július 14. 15:47, kedd | Helyi
Forrás: InfoGyőr

Mr. Tibowsky első magyarországi kiállítása Győrben

Mr. Tibowsky első magyarországi kiállítása Győrben

Mr. Tibowsky egy kis Győr melletti településről, Rábacsanakról származik. Már fiatalon érdekelte a művészet, amelynek több ágát autodidakta módon sajátított el. Szeretett kísérletezni, így belekóstolt a graffitibe, street artba is, végül pedig a tetoválás és a festés művészetének kezdett élni.

Első tetoválásának élménye inspirálta arra, hogy ő is mások bőrén alkosson. Rövid ideig dolgozott egy győri stúdióban, majd 20 évesen úgy döntött, hogy sajátot nyit Szombathelyen. Mr. Tibowsky tehetségének köszönhetően Európa szinten ismertté vált, a nyitás után egy évvel már Írországba hívták dolgozni egy neves stúdióba. Tapasztalatszerzés után ismét új kihívások elé állította magát és Londonba költözött, ahol tetováló stúdiót nyitott. Mondhatni bejárta a világot, legutóbb New Yorkban vett részt a Tattoo convention eseményen, ahol felkérték zsűritagnak is.

Mr. Tibowsky jelenleg művészeti munkásságára fókuszál, különböző technikák és anyagok széles körű használatával, mint olaj, akril, filcek, golyóstoll és festékspray. Vászonra és papírra vetett munkáit, a zene és a "street kultúra"(utcai kultúra/streetart) inspirálja. Képes a mindennapi tárgyakat és idézeteket saját hasznára fordítani, ezekből mindenki számára élvezhető műalkotásokat kreálni.

A külföldi sikerek után szeretné Magyarországon is megmutatni munkásságát. Első kiállítása Győrben 2015. július 18-án 20 órakor nyílik a Rómer Házban. A kiállításnak interaktív része is lesz, a közönség együtt alkothat Mr. Tibowskyval, az egyelőre meglepetés, hogy milyen formában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.