Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Július 01. 07:41, csütörtök | Belföld
Forrás: HírTV

MSZOE: alkotmányellenes a nyelvvizsga követelmény

MSZOE: alkotmányellenes a nyelvvizsga követelmény

Ötből egy hallgató azért nem kapja meg a diplomáját, mert nincs nyelvvizsgája, a Magyarországi Szülők Országos Egyesülete (MSZOE) szerint pedig alkotmányellenes, hogy olyan tudást kérnek a diákoktól, amit az intézmények nem tanítanak -

 

Számos diák a nyelvvizsga hiánya miatt nem veheti át diplomáját közvetlenül az államvizsga teljesítését követően. A nyelvi vizsga megszerzéséről szóló követelmény pedig az MSZOE szerint alkotmányellenes, hiszen olyan tudást kérnek számon az egyetemek, főiskolák, melyek elsajátítására az intézményekben nem adnak lehetőséget. Így azt kérik Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás minisztertől, hogy aki nyelvvizsga hiánya miatt nem kap diplomát, küldjék ki a végzettségét igazoló papírt.


A Műegyetem oktatási igazgatója szerint azonban nem az egyetemi nyelvtanítás jelentene megoldást, hanem a diákok motivációján kellene javítani. A fiatalok nem érzik elég korán a dolog súlyát, hiszen egészen az államvizsgáig el lehet jutni a nyelvvizsga nélkül - mondta.


A versenyszférában nem feltétlenül számít, hogy van-e diplomája a jelentkezőnek, a nyelvvizsga helyett ugyanis a nyelvtudás számít - jelentette ki egy állásközvetítéssel is foglalkozó cég képviselője a műsorban.


(Forrás: tv2.hu)


(http://www.edupress.hu/)

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.