Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2010. Február 04. 06:26, csütörtök | Belföld
Forrás: HírTV

Működésképtelenné válhatnak, ha ki kell fizetniük a 28 milliós bírságot

Működésképtelenné válhatnak, ha ki kell fizetniük a 28 milliós bírságot

Működésképtelenné válhat a Zala megyei Miháld, ha ki kell fizetniük a környezetvédelmi főfelügyelőség által kiszabott 28 millió forintos bírságot. Szennyvíztelepükhöz nem szerezték be időben az engedélyt, ezért büntették meg ők

A Zala megyei Miháld önkormányzatát megbüntette a környezetvédelmi főfelügyelőség. Több mint 28 millió forintos bírságot kell fizetniük engedély nélküli folyékonyhulladék-szállítás miatt.

Mándó Tibor polgármester a hírTV-nek elmondta: a bírság nagyon komolyan érintené a települést, mert 110 milliós a költségvetésük, amiben az összes fenntartott intézményük bent van, és a bírság az éves költségvetésnek egy negyede. Hozzátette: működésképtelenné is tehetné az önkormányzatot, ha valóban megítéli a bíróság ezt az összeget.

A miháldiak végzik a folyékonyhulladék-szállítást három szomszédos faluban is, kiépített szennyvízcsatorna-hálózat ugyanis egyik helyen sincs. Az önkormányzat 20 éve végzi a feladatot. A hatóságot minden évben tájékoztatták az elszállított hulladék mennyiségéről, de csak tavaly júliusban hívták fel a figyelmüket az engedély hiányára. A kérelmet még a vizsgálat előtt beadták, mégis megbüntették őket.

Sztipán Orsolya, az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség sajtószóvivője azt mondta: „miután az Országos Környezetvédelmi Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség álláspontja szerint a bírság jogszerű és megalapozott volt, ezért 2009. október 20-án kelt határozatában helyben hagyta az elsőfokú felügyelőség döntését".

A polgármester megfellebbezte a döntést és bírósághoz fordult.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.