Városlista
2021. december 4, szombat - Barbara, Borbála

Hírek

2017. November 27. 11:30, hétfő | Belföld

Munkahelyi baleset miatt kirúgták a bányászt

Munkahelyi baleset miatt kirúgták a bányászt

A bíróság kimondta, hogy Kovács Lászlót munkahelyi ártalmak miatt rúgták ki, ezért kártérítést érdemelne.

Kovács László 30 éven keresztül dolgozott a tatabányai bányában. Éjjel-nappal egy hatalmas fúrót működtetett. A kezében most alig van ép csont, remeg és zsibbad, azt mondja, pokoli fájdalmai vannak.

Munkahelyén jelentette, hogy nem tudja használni a kezét. Az üzemorvos is megállapította ezt, ezek után Kovácsot elbocsátották. A cégnél sem másik állást, sem kártérítést nem ajánlottak neki.

Most a bírósághoz fordult kártérítésért, mert megállapították, hogy a munkahelyi ártalmak miatt jogosult rá. Ügyvédje azt nyilatkozta, a maga részéről peren kívüli egyezségre törekedne, mert a pereskedés évekig is eltarthat.

További információkat a Tények adásában hallgathatnak: (TV2)

Forrás: nlcafe.hu

Fotó: TV2

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 03. 19:01, péntek | Belföld

Lesz elegendő hazai hal karácsonyra

A kedvezőtlen körülmények ellenére nem csökkent jelentősen a tógazdaságok halhozama, így lesz elég hazai hal karácsonyra.

2021. December 03. 18:09, péntek | Belföld

Tíz év alatt negyedére csökkent az adóelkerülés mértéke

Az elmúlt 10 évben negyedére csökkent az adóelkerülés Magyarországon - erre hívta fel a figyelmet pénteki Facebook-bejegyzésében Varga Mihály pénzügyminiszter az Európai Bizottság tanulmányára hivatkozva.

2021. December 03. 17:08, péntek | Belföld

Uniós pályázati csalás miatt ítéltek el három férfit Szegeden

Egy szegedi turisztikai fejlesztés támogató uniós pályázat során elkövetett csalás miatt ítélt el első fokon három év három hónap és két év két hónap közötti börtönbüntetésre három férfit pénteken a Szegedi Törvényszék.

2021. December 03. 15:09, péntek | Belföld

Budapestre tartó repülőn tombolt egy őrjöngő, nyomoznak

A Repülőtéri Rendőri Igazgatóság a nyomozás utólagos elrendelését kezdeményezte a legfőbb ügyésznél annak a szerb férfinak az ügyében,