Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2010. Augusztus 26. 09:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Nyugathír

Munkát keresnek a győri fogvatartottak: harmadára esett vissza az álláskínálat

Munkát keresnek a győri fogvatartottak: harmadára esett vissza az álláskínálat

A fogva tartottak visszailleszkedését szolgálja a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet (képen) által az elmúlt évben elkezdett Megbántam, jóvátenném&qu

"300 méter hosszú a kerítés, és már sikerült a felét lealapozni" - mondja az egyik elítélt. A győri Bisinger-óvoda kerítését festik a fogva tartottak. Hatan dolgoznak, fegyveres őrök vigyáznak rájuk. dámot négy évre ítélték csalásért. Két év után először léphetett ki a börtön falai közül.

"Ha már elismertük a felelősségünket a hibáinkért, és börtönbe kerültünk, azt hiszem, hogy a társadalomnak és a közösségnek tartozunk annyival, hogy megpróbáljuk azokat jóvátenni, és egy óvodának a szebbé tétele hajlandóságot mutat talán a változásra" - így dám.

Az elítéltek önkéntesen jelentkezhetnek a jóvátételi programra. Pénzt azonban nem kapnak érte, ellentétben azokkal a társaikkal, akik a bv-intézetben végzik munkájukat, a minimálbér egyharmadáért.

Szurdi Beáta szóvivő, Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet, Győr:

"Egy kicsit kikerülnek abból a sivár környezetből, másrészről ugye a megítélésük szempontjából is pozitív irányba befolyásolja a későbbiek során a szabadulási lehetőségüket, és ezért aztán jutalmat kapnak, vagy mondjuk a feltételes szabadlábra bocsátáskor ez egy jó pont a bv-bíró előtt a tárgyaláson."

A győri óvodának jól jön a segítség. Ugyan a gyerekek nem játszhatnak az udvarnak azon a részén, ahol az elítéltek dolgoznak, viszont a rabokon az intézmény sokat spórol.

Kéri Istvánné vezető, Bisinger voda, Győr:

"- Nekünk nagyon-nagyon jól jött ez a segítség.

- Ha szakembertől rendelik meg ezt?

- Ha szakembertől rendeljük, azt nem is merem elgondolni, nem érdeklődtünk ugyan utána, de az rengeteg pénzbe került volna, amire nincs kapacitásunk sajnos."

A győri börtön folyamatosan törekszik arra, hogy az elítéltek számára munkát szerezzen, ám a válság következtében az ő foglalkoztatási lehetőségeik is a harmadára estek vissza.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 07:14, hétfő | Helyi

Szén-monoxidot lélegzett be egy lakó a győri Eőrsy Péter utcában

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő április 27-én délelőtt egy társasház harmadik emeleti lakásában a győri Eőrsy Péter utcában.

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.

2024. Május 05. 08:16, vasárnap | Helyi

Kezd magára találni a használtautó

Gazdasági Magazinunk legújabb részében foglalkozunk ismét a nyáron induló otthonfelújítási programmal, emellett pedig utánajárunk annak, hogy a tavaly évvégi megtorpanás után milyen irányba tart a használtautó-piac.

2024. Május 05. 07:14, vasárnap | Helyi

Hivatásos művészeket körözött le a győri zenészhallgató

Behán Áron András egyetemista harmadik lett egy olyan zenei világversenyen, ahol hivatásos zenészek is indultak.