Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Július 25. 09:07, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Művészetek Völgye - Programok a Palya-udvarban

Művészetek Völgye - Programok a Palya-udvarban

Izgalmas programok várják péntektől a Művészetek Völgyében, Kapolcson a Palya-udvarba látogatókat: a koncertek, beszélgetések mellett lesz jótékonysági árverés és esélyegyenlőségi nap is. Az udvarban kilenc olyan zenekar szerepel majd, akiket pályázat útján választottak ki.

A Palya-udvar pénteken délután háromkor nyitja meg kapuit Lee Olivér gitáros szólókoncertjével. Minden reggel kilenckor tánc lesz, délben pedig Déli Palya-udvar az énekesnővel vagy vendégével. A Hangosbeszélőben szombaton kettőkor Gryllus Dorkával beszélget az énekesnő, a következő szombaton, augusztus 4-én pedig Szily Nórával.
A vasárnap az esélyegyenlőség jegyében telik az udvarban, 14 órakor árverést rendeznek a Csodalámpa Alapítvány javára, este kilenckor a Snétberger Tehetségkutató Központ diákjai koncerteznek, 23 órakor pedig filmet vetítenek a témában. Hétfőn este kilenckor a Liszt Ferenc-díjas gitárművész, Snétberger Ferenc ad koncertet.
A tíz nap alatt lesznek gyerekprogramok is, a Nyugati tértől a Palya-udvarig címmel irodalmi beszélgetések, valamint sok zene.
"Harmadszor nyitjuk meg a kapukat. Azt sejtem, nagyon fontos és örömteli tíz nap lesz ez idén is, nekem is és a tízfős stábomnak is" - mondta Palya Bea, a Művészetek Hölgye az MTI-nek.
Beszámolója szerint január óta dolgozik azon, hogy egy jó Palya-udvar legyen ebben az évben is. Idén fókuszban a tehetségkutatás, az esélyegyenlőség és a női alkotók állnak - tette hozzá az első gyermekét váró énekesnő.
"A nőiség egy új szakaszába érvén még az eddiginél is jobban figyelek a nőkre, nemcsak az imádott barátnőimre, hanem arra, hogy nőként ki mit hoz létre, hogy is van a kreativitás és az anyaság, hogy is vannak a vélt vagy valós női szerepek. Az énekesnők közül izgatottan várom Polonyi Artemisz, Jónás Vera és Csőke Renáta koncertjét" - fogalmazott Palya Bea.
Beszélt arról, hogy fiataloknak és fiatal produkcióknak is helyet akart adni az udvarban; a zenei pályázatra rengetegen jelentkeztek. "Nagyon örültem ennek és a kilenc kiválasztott zenekar koncertjét kíváncsiam várom, talán még izgulok is értük egy kicsit" - árulta el az énekesnő. Hozzátette: az esélyegyenlőségi nap nagy izgalma számára Scherer Péter és Kovács Krisztián drogos témájú színháza, A gyáva.
"Nagyon örülök, hogy a két Hangosbeszélőben Gryllus Dorka és Szily Nóra lesz a vendégem. Aztán az új fellépők mellett ott vannak a régi kedvencek: Snétberger Ferenc-szólókoncert, Berecz András-est, Goda Gábor és társulata, Momentán imprószínház, Szó és szaxofon, ahol ezúttal Grecsó Krisztián lesz Dés László társa" - sorolta a programokat az énekesnő.
Palya Bea arról is beszámolt, hogy most megjelenő, Ezeregy szefárd éjszaka című lemezének első 500, sorszámozott és dedikált példánya idén a Völgybe érkezik. A lemezbemutató koncert augusztus 4-én lesz, az egyes számú lemezt pedig július 29-én elárverezik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk