Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Április 02. 14:41, szombat | Sport
Forrás: NSO

Nadal: Nagyon, nagyon jól játszottam Federer ellen

Nadal: Nagyon, nagyon jól játszottam Federer ellen

A Miamiban zajló ATP-torna elődöntőjében a világelső, spanyol Rafael Nadal két sima szettben, 79 perc alatt 6:2, 6:3-ra nyert a harmadik helyen kiemelt svájci Roger Federer ellen. Nadal ellenfele a döntőben a szerb Novak Djokovics lesz, aki szi

A világelső Rafael Nadal ellenállhatatlan játékkal, 6:2, 6:3-ra győzött nagy ellenfele, a korábbi világelső, svájci Roger Federer ellen, és pályafutása során harmadszor jutott be a miami torna döntőjébe. A spanyol 2005-ben és 2008-ban is kikapott a fináléban, hat éve éppen a mostani legyőzöttől, Federertől.

„Úgy gondolom, nagyon jó meccsem volt, különösen az első szettben játszottam nagyon nagyon jól” – értékelt sikerét követően Nadal.

A spanyol az első játszmában rendkívül jó szervajátékot produkált, 18 adogatásából 16-szor pontot ért el, és mindkét bréklabdáját értékesítette, így 34 perc alatt behúzta a szettet. A játék képe a folytatásban sem sokat változott. Federernek volt ugyan két bréklabdája, de egyikkel sem tudott élni, míg Nadal a második játszmában is kétszer elvette ellenfele adogatását, így végül 1 óra 19 perc alatt győzött.

„Volt néhány lehetőségem a meccsen, amikkel nem tudtam élni, és onnantól kezdve egy fárasztó csata vette kezdetét. Én rosszul játszottam, Nadal pedig egyre inkább belejött. Sajnos ez nem az én estém volt" – mondta a meccs után Federer.

Nadal így készülhet a vasárnapi fináléra, ahol visszavághat a szerb Novak Djokovicsnak a két héttel ezelőtt, az Indian Wells-i döntőben elszenvedett vereségért.

„Indian Wellsben kiestem a ritmusból, nem tudtam maximálisan koncentrálni, defenzívvé váltam, és ilyen játékkal lehetetlen legyőzni egy Novak Djokovics szintű játékost” – mondta Miamiban Nadal, aki a jelek szerint tudja, mit kell másképp csinálnia, hogy ezúttal ő kerülhessen ki győztesen a szerb elleni csatából.

Legutóbb 16 évvel ezelőtt fordult elő, hogy Indian Wellsben és Miamiban ugyanazok játsszák a döntőt férfi egyesben: 1995-ben Indian Wellsben Pete Sampras nyert, Miamiban viszont revánsot vett Andre Agassi.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.