Városlista
2020. július 13, hétfő - Jenő

Hírek

2011. Október 18. 13:30, kedd | Helyi
Forrás: Nyugathír

Nagy értékű új műszer segíti a jövőben a győri kórház kardiológiáját

Nagy értékű új műszer segíti a jövőben a győri kórház kardiológiáját

A Szívkatéterezés Győr Alapítvány 2005-óta támogatja a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház szakmai munkáját.

Többek között finanszírozta a szívkatéteres laboratórium kialakítási munkálatainak jelentősebb részét, a Kardiológiai Osztály felújítását, az eddig működő helikopter leszállópálya kiépítését, valamint számos drága műszer (pl. színkódolt dopplerrel felszerelt szívultrahang, defibrillátor, laborcentrifuga, véralvadásmérő készülék, gyógyszeradagoló pumpák, infúziós pumpák, 24 órás EKG és vérnyomásmérő készülékek, futószalagos EKG-terhelési rendszer, informatikai eszközök, bútorok, stb.) beszerzését, több mint 100.000.000-Ft értékben.

Az alapítvány magánszemélyek, vállalkozók, cégek, egyéb alapítványok és szervezetek valamint Győr Megyei Jogú Város adományaiból képes ezeket a fejlesztéseket magas színvonalon elvégezni, a megye és a város valamint az országos média hathatós segítségével.

A szívkatéteres laboratórium felszerelését követően az alapítvány céljául tűzte ki, hogy a Kardiológiai Osztály minőségi munkáját egy pacemaker beültetésére alkalmas modern, mobil röntgen képerősítő berendezés beszerzésével segíti, tekintettel arra, hogy a korábbi készülék több mint 30 éves, teljesen elavult és leamortizálódott. A gép beszerzése alapfeltétele a modernebb pacemaker kezelések (defibrillátor pacemaker, biventricularis pacemaker beültetés) bevezetésének.

Ezt megelőzően a Szívkatéterezés Győr Alapítvány egy modern Pacemaker Ambulanciát alakított ki a Kardiológiai Osztály területén, melyben a betegeket XXI. századi körülmények között vizsgálhatják a szakemberek. Az ambulancia műszerezettsége és a szakemberek képzettsége már lehetővé teszi a fentebb részletezett készülékek programozását és ellenőrzését.

A pacemaker beültetésére alkalmas modern, mobil röntgen képerősítő berendezés beszerzése megtörtént. Az alapítvány három ajánlattevő közül a legkedvezőbb árajánlatot kiválasztva vásárolta meg a GE OEC 9900 Elite - MD Cardiac C-íves sebészeti röntgen képerősítő készüléket, - bruttó 41.875.000-Ft áron.

Az alapítvány a készüléket szerdán adja át használatra a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Kardiológiai Osztályának.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 24. 11:10, szerda | Helyi

Tudnivalók a különböző klíma típusokról

A klímaválasztás a minden korábbinál szélesebb kínálat ellenére sem egyszerű feladat.

2020. Június 15. 14:56, hétfő | Helyi

Neked mi a sztorid? Meséljen helyetted a Pandorád!

A Pandora roppant különleges színfolt az ékszerek világában. Tudtad, hogy ékszerrendszereivel anélkül mondhatod el a történeted, hogy akárcsak egy szót is szólnál? Mutatjuk, hogyan!

2020. Június 07. 13:30, vasárnap | Helyi

Vessünk magokat gyorsan és pontosan

Tavasszal a mezőgazdaság egyik legnagyobb feladata a szélesebb sortávolságú, nagyobb területeken termesztett növények – mint pl. a kukorica – vetése.

2020. Június 02. 09:08, kedd | Helyi

Ennyibe kerül a szemműtét