Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Október 26. 10:15, szerda | Helyi

Nagy Sanyi és az SZFESZT 500 ezer forinttal támogatta a Győri Kórház Alapítványát

Nagy Sanyi és az SZFESZT 500 ezer forinttal támogatta a Győri Kórház Alapítványát

500 ezer forinttal támogatta az SZFESZT (Szentiváni Fesztivál) a Győri Kórház Gyermekosztályának alapítványát. A rendezvény népszerű műsorvezetője a Tropicariumban adta át a támogatást.

Nagy Sanyi ismert televíziós műsorvezető, azonban kevesen tudják róla, hogy vagány külseje nagyon is érző lelket takar. Az utóbbi időszakban láthattuk a Csillag Születik című műsorban, amely a fiatal, gyakran hátrányos helyzetű tehetségek felkutatásával foglalkozik kitörési lehetőséget biztosítva számukra, az Álomépítők című műsorban pedig hányattatott sorsú családok otthonait újítja fel. Sanyi minden olyan kezdeményezés mellé áll, amely segíteni próbál a rászorulóknak.

Műsorvezetője a Szentiváni Fesztiválnak is, amely Győr egyik legnépszerűbb egész hétvégés rendezvénye, és mely minden évben támogatja a kórházat, mert a szervezők úgy érezik, a rendezvény sikerén a helyiekkel is osztozniuk kell.

Sanyi a Fesztivál nevében ezúttal 500 ezer forintos adományt adott át a Győri Kórház Gyermekosztályát támogató Lurkó Alapítványnak. Az átadásra Budapesten került sor, ugyanis az ünnepélyes gesztust a kicsik számára egy kirándulással is teljessé tették a Fesztivál szervezői. Nagy Sanyi a gyerekeket a Tropicariumba is elvitte, megmutatta nekik kedvenc állatait és örömét fejezte ki, hogy a fesztivál idén is támogathatta a gyermekkórház alapítványát: „Igazán jó érzés a gyerekeknek segíteni. A Szentiváni Fesztivál munkatársai amellett, hogy a helyiek színvonalas szórakoztatásáról gondoskodnak, felismerik azt is, hol égető igazán a szükség, hová kell nagyon a segítség.”-mondta Sanyi.

A Lurkó Alapítvány 2002 óta azért dolgozik, hogy a helyi kis betegek körülményein javítson. Az elmúlt években szakrendelőket újított fel, gépeket vásárolt és játszóházakat alakított ki a kicsik könnyebb gyógyulásának érdekében. „Azért dolgozunk, hogy ezeket az örömöket minél többször élhessük át. Az emberek többsége fél, nem mer szembenézni a betegségekkel. Reméljük, hogy mi is hozzá tudunk tenni valamit, hogy enyhítsünk a gyermekek és szüleik megpróbáltatásain. Az otthon melegét, szeretetteljes környezetét a betegség és a rideg kórházi környezet váltja fel.” – mondta a Lurkó Alapítvány vezetője, Zajovicsné Vízer Bernadett. A gyerekek számára nagy élményt jelentett a kirándulás, megcsodálták az állatokat, nagyon örültek a Sanyival való találkozásnak és megígérték neki, hogy a jövő évi Szentiváni Fesztiválra meggyógyulnak és akkor is meglátogatják majd Sanyit.

(A fotókat Schumy Csaba készítette.)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:16, hétfő | Helyi

Drónt kaptak a kisbéri rendőrök

Olyan helyekre is el tudnak általa jutni, ahová gyalog vagy autóval nem.

2024. Április 29. 08:13, hétfő | Helyi

Rózsa és Ibolya a Vaskakasban

Szerethet-e egy tündérlány egy emberfiút? Legyőzheti-e a szerelem az évszázados viszályt? Kitarthat-e egymás mellett két fiatal, ha az egész világ ellenük fordul?

2024. Április 29. 07:13, hétfő | Helyi

Drákói szigor jön az építkezéseknél

Szigorú szabályok írják elő októbertől, hogy mi épülhet Magyarországon.

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.