Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Április 28. 14:45, csütörtök | Sport
Forrás: HírTV

Nagy lépést tett a Barcelona Messi duplájával

Nagy lépést tett a Barcelona Messi duplájával

Lionel Messi duplájával 2-0-ra győzött a Barcelona a Real Madrid otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája második elődöntőjében. A katalán gárda ezzel nagy lépést tett a londoni fináléba kerülés felé. Kedd este a Manchester United nyer

Magabiztosan, támadó szellemben kezdte a mérkőzést a hazai pályán játszó Real Madrid, ám ez komoly gólhelyzet képében nem jelent meg. Sőt az éppen a Barcelona előtt adódott David Villa révén, aki a 10. percben vette célba Casillas kapuját, de a világbajnok portásnak végül nem kellett közbeavatkoznia, a labda ugyanis elment a kapu mellett.

Negyedórával később Xavi tesztelte Casillast, de ez a vendéghelyzet is kimaradt. A félidő utolsó periódusában ismét a Real dominált, de a Cristiano Ronaldo szabadrúgása utáni kavarodás végén Özil már lesen állt, amikor lövésre szánta el magát.

A szünetben kisebb fajta botrány tört ki az öltözőfolyóson, mely után a Barcelona cserekapusát piros lappal büntette a játékvezető, így ő már nem is térhetett vissza a kispadra. Megint a blancók kezdték jobban a játékot, Cristiano Ronaldo lehetőségénél azonban Puyol menteni tudott. A 62. percben aztán a végkimenetel szempontjából is fontos esemény történt: Pepét talpalásért kiállította a játékvezető, majd a döntés ellen hevesen reklamáló Mourinhót felküldte a lelátóra.

Hat perccel később Pedro fejese kerülte el kevéssel a kaput, a 77. percben viszont már senki sem tudta megakadályozni a Barca vezető gólját: Afellay jobb oldali beadását Messi lőtte Casillas lábai között a hálóba (0-1).

Négy perccel a vége előtt aztán az argentin zseni ismét megvillant, s egy egyéni akció végén megduplázta a vendégek előnyét. Amely így már tetemesnek mondható, ám a visszavágó még tartogathat meglepetéseket, éppen ezért még egyáltalán nincs lefutva a párharc.

REAL MADRID–BARCELONA 0-2 (0-0)
Madrid, Bernabéu-stadion, 80 000 néző. Vezette: Stark (német).
Real Madrid: Casillas – Arbeloa, Sergio Ramos, Albiol, Marcelo – Xabi Alonso, Pepe, L. Diarra – Cristiano Ronaldo, Özil (Adebayor, sz.), Di Maria. Vezetőedző: José Mourinho.
Barcelona: Valdes – Daniel Alves, Piqué, Busquets, Puyol – Xavi, Mascherano, Keita – Pedro (Afellay, 71.), Messi, Villa (Sergi Roberto, 89.). Vezetőedző: Pep Guardiola.
Gólszerző: Messi (77., 86.).
Kiállítva: Pepe (62.). (pr)

MNO

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!