Városlista
2021. január 28, csütörtök - Károly,

Hírek

2011. Szeptember 26. 14:45, hétfő | Sport
Forrás: STOP

Nagymenők a kisváltósúlyú kategóriában

Nagymenők a kisváltósúlyú kategóriában

Az argentin Marcos Maidana vasárnap hajnalban papírforma győzelmet aratott az orosz Petr Petrov ellen, megvédve ezzel a Bokszvilágszövetség (WBA) világbajnoki címét.

A 28 éves Maidana (31–2–0, 28 K. O.–T. K. O.) Buenos Airesben 7 000 néző előtt a negyedik menetben végzett Petrovval. „Az első két menetben kissé ideges voltam, aztán azt csináltam, amit elterveztünk – nyilatkozta a győztes a meccs után.

Nem volt ez slágerösszecsapás, Maidana hozta a kötelezőt, és a 35 esztendős Erik Morales (52–7–0, 36) múlt heti győzelme azt eredményezheti, hogy az argentin és a mexikói megmérkőzik egymással. – Morales letudta Canót, én Petrovot. Ha továbbra is rám fáj a foga, kiállok ellene. Decemberben adok neki visszavágót és az címegyesítő mérkőzés lesz. Hazugság, amit lépten-nyomon hangoztat, hogy kitérek a reváns elől. Decemberre álljon készen! Ha nem, jöhet egy másik nagykutya. Khanról azért nem beszélek, mert menekül előlem, még az is megesik, hogy emiatt súlycsoportot vált." Khan egyébként 2009. március 14. óta hét alkalommal bokszolt kisváltósúlyban.

Maidana áprilisban többségi döntéssel nyert Morales ellen, aki ugyan túljutott karrierje csúcspontján, de ki tudja, hányadvirágzását éli. 2005-nem még legyőzte Manny Pacquiaót, igaz, egy évvel később már kétszer kikapott tőle. Jelenleg a Bokszvilágtanács (WBC) világbajnoka, nem mellesleg az első mexikói bokszoló, aki négy súlycsoportban is világbajnok lett! A tények kedvéért megjegyezzük, Morales és Maidana is beugró ellenfelet vert meg.

Azért ne vegyünk mérget, hogy lesz decemberben meccs – legalább is Morales ellen. A mexikói ugyanis nem erőltetni idén a mérkőzést, bár a visszavágás lehetősége fűti, azért ő már nem mai gyerek, hogy négy hónapon belül lét mérkőzést bevállaljon.

Hogy aztán Maidana korábbi legyőzője, Amir Khan (26–1–0, 18) hogyan áll egy visszavágóhoz? Sehogy. A 24 éves brit, a WBA szuperbajnoka és a Nemzetközi Bokszszövetség (IBF) világbajnoka régóta egy Floyd Mayweather elleni összecsapásra vár. Mi több lát is esélyt, hogy egyszer ez összejön. Khan önbizalma lenyűgöző: „Csomó dolog van a fegyvertáramban, amivel megverhetem. Legyőzöm, mert rengeteg ütést beviszek neki" – mondta Khan, aki tudja, a mérkőzés megrendezésére Amerikában van a legnagyobb esély. Előbb azonban idén decemberben az amerikai Lamont Peterson (29–1–1, 15) ellen lép a ringbe. Hogy hová tegyük a 27 éves kihívót? Kikapott Bradleytől, s döntetlent bokszolt Victor Ortizzal.

De mi a helyzet a boxrec.com ranglistáján a súlycsoport első helyére sorolt amerikai Timothy Bradleyvel (27–0–0, 11)? A WBC és a Bokszvilágszervezet (WBO) 28 esztendős világbajnoka legutóbb Devon Alexander ellen győzött. A legtöbb, ami róla elmondható, hogy csend van körülötte.

A súlycsoportjában ennek ellenére zajlik az élet. Arra pedig ne fogadjunk, hogy nélküle. Egy ranglistavezető ugyanis megkerülhetetlen.

A boxrec.com alapján Bradley első, Khan második, Maidana harmadik, Peterson hetedik, míg Morales huszonegyedik.

THURY GÁBOR

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 26. 05:12, kedd | Sport

Demanding special stages of the WRC in Croatia are a real challenge for the best rally drivers

One of the most attractive competitions in the world takes place April 22 to 25, 2021.

2021. Január 04. 12:04, hétfő | Sport

Tamás Gyula és a 2020-as rallysport

Idén hat autóversenyen láthattuk Tamás Gyula raliversenyzőt.

2020. December 31. 18:00, csütörtök | Sport

Juhász Csabi a Szilveszteri Kakucs Ring Kupán

Szilveszter Kakucs Ring Kupa - 2020.12.28. - Kakucs Ring - Juhász Csaba - Juhász Média Kft - Renault Clio R3.

2020. December 31. 14:07, csütörtök | Sport

Csak egy kör adatott meg

Bencs Gábor Juhász Csabi alkalmi navigátora most visszaült eredeti helyére az öccse, Zoltán mellé.