Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2010. Január 26. 06:45, kedd | Kék hírek
Forrás: HírTV

Nagyon olcsón adta a heroint

Nagyon olcsón adta a heroint

Nagyon olcsón adta, ezért nem akarták megvenni a heroinját egy utcai drogárusnak, aki nemrég bukott le Budapesten. A férfi a feketepiacon megszokott, grammonkénti legalább 9-10 ezer forintos ár helyett 1-2 ezer forintért akarta adni a heroint.

Az olcsó díler esetéről Ródler Norbert, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Kábítószer Bűnözés Elleni Osztályának vezetője számolt be hétfőn. A férfi elfogása után elmondta, hogy egy rejtekhelyen találta a kábítószert. A rejtekhely pedig közterületen volt, hogy pontosan hol, azt nem részletezte Ródler Norbert. Annyit mondott, hogy olyasmit kell elképzelni, mintha egy bokor alá lett volna rejtve.

A díler megpróbált gyorsan túladni a szerzeményén. 1-2 ezer forintért árulta a heroin grammját, de senki nem vett tőle, mert azt gondolták, hogy rossz minőségű drog, vagy esetleg méreg. A heroin grammonkénti ára ugyanis 9-10 ezer forintnál kezdődik az utcán.

Több mint 3,5 kilogram marihuánával fogták el

Ródler Norbert négy másik ügyről is beszámolt: nemrég a III. kerületben, az Észak-Pesti Bűnügyi Régió munkatársai fogtak el egy dílert, több mint 3,5 kilogramm marihuánával és több millió forinttal.

Szintetikus drogok behozatalával foglalkoztak

A másik ügy egy 2008 végén indult nyomozás: egy magyar bűnözői csoport szintetikus drogok behozatalával foglalkozott, azóta rendkívül nagy mennyiségű amfetamint, extasyt és kokaint foglaltak le a 11 gyanúsítottól. Nemrég az ügyben újabb két embert fogtak el ebből a csapatból fél kiló amfetaminnal. A szervezők már előzetesben vannak, a nyomozásban most még az esetleges lerakatok, drograktárak, rejtekhelyek felderítése van hátra.

Az étteremben fogták el a dílert

A harmadik eset szintén az elmúlt hetekben történt: egy szerb és egy magyar díler egy kínai vásárlónak adott át több kiló heroint egy kőbányai étteremben, mikor elfogták őket. A szerbet egyébként 4 elfogatóparancs alapján mások is keresték, mert körülbelül 10 évet kellett volna leülnie korábbi ügyei miatt.

Marihuánát termesztettek a bérelt házakban

2009 elején indult a nyomozás az úgynevezett vietnami házak ügyében: vietnamiak alakítottak át marihuánatermesztésre bérelt házakat. Az ügy mostani állása szerint 32 ültetvényt és 4 drograktárat számoltak fel a rendőrök. 33 ember van előzetesben, 4 embert még keresnek. Összesen 19 ezer tő indiai kendert foglaltak le a már eladásra előkészített nagy mennyiségű droggal együtt. A drogként eladható anyag 2 tonnát nyom, de a növényi szárakkal, levelekkel együtt jóval nagyobb ennél a súlya. Eddig a felét semmisítették meg a növényeknek, csak az több mint két tonna volt.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.