Városlista
2020. április 8, szerda - Dénes

Hírek

2012. Március 07. 14:13, szerda | Kék hírek
Forrás: mno / Magyar Nemzet

Nagyüzemben folyt a vesztegetés az APEH-nál

Nagyüzemben folyt a vesztegetés az APEH-nál

Már félszáznál is több gyanúsítottja van a kiterjedt adóhivatali vesztegetési ügynek – írja a Magyar Nemzet.

Újabb fejezettel és további gyanúsítottakkal bővült az adóhivatal történetének legnagyobb vesztegetési ügye. Az adatok szerint 2008 és 2010 között valóságos bűnszervezet működhetett a hatóság székesfehérvári kirendeltségén. Az eddigi 62 gyanúsított közül 17 korábban az adóhivatalban dolgozott – írja a Magyar Nemzet.

A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője, Fazekas Géza a lapnak elmondta: az események egy jól működő, kilencfős bűnszervezethez kapcsolhatók, melyet az adatok szerint N. Lajos vezetett, aki a kilencvenes évek közepéig társadalombiztosítási köztisztviselőként dolgozott. A nyolc hivatalnokok mellett, akik az adóhivatal székesfehérvári kirendeltségén dolgoztak, egy ügyvéd, három könyvelő, valamint számos cégvezető és magánszemély vehetett részt a bűncselekmények elkövetésében.

A vesztegetők a jogsértő kérések teljesítéséért nyolcvanezertől ötmillió forintig terjedő összeget ígértek vagy adtak. A kenőpénzeket rendszerint vagy N. Lajos, vagy adóhivatali összekötője osztotta szét a kérés elintézésében részt vevő hatósági dolgozók között.

Magyar Nemzet / mno

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 08. 09:55, szerda | Kék hírek

Közel 40 millió forintnyi drogot szagolt ki a rendőrkutya - VIDEÓ

Befejezték a nyomozást a rendőrök annak a szerb férfinek az ügyében, aki az autójába rejtve közel 40 millió forint értékű kábítószert szállított Budapestre.

2020. Április 08. 06:38, szerda | Kék hírek

Halálos baleset történt Iváncsánál

Meghalt egy 51 éves férfi abban a balesetben, amely Iváncsa térségében történt még kedden - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

2020. Április 08. 06:12, szerda | Kék hírek

Videós rémhírterjesztő apát és lányát fogták el Borsodban

A koronavírusról hamis állításokat tartalmazó videó terjesztése miatt indított eljárást az ózdi rendőrkapitányság egy férfi és kiskorú lánya ellen

2020. Április 07. 16:04, kedd | Kék hírek

Kétmilliárdnyi közterhet csalt el egy bűnbanda Fejér megyében

Közvetített munkavállalók után fizetendő közterheket csalt el, közel kétmilliárd forint kárt okozott a költségvetésnek egy Fejér megyéből irányított bűnbanda,