Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. December 05. 13:10, kedd | Belföld

Naperőmű épül Pakson

Naperőmű épül Pakson

A kormány még augusztusban döntött arról, hogy az uniós Környezeti és Energetikai Hatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretéből 3 milliárd 144 millió forintért építeni kellene egy naperőművet.

Nem, nem az atomerőmű bővítése ellen kampányolók győzték meg a kormányt, amely inkább napelemeket épít az orosz hitelből tervezett két új atomerőműblokk helyére, hanem egy korábban máshova tervezett projektet helyeztek át Paksra. Mindezt a Napi.hu szúrta ki a Magyar Közlönyben.

Most pedig arról döntöt a kormányt, hogy ezt az eredetileg kiszemelt Felsőzsolca helyett Paks Csámpa nevű városrészén kellene kivitelezni.

A projekt beruházója az MVM Hungarowind Szélerőmű Üzemeltető Kft., a tervek szerint 73 920 darab napelem évi 20 millió 748 ezer kilowattóra (kWh) villamos energiát állít elő majd évente.

Forrás: index.hu

Kép: Illusztráció- mepesolar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár