Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Május 30. 10:28, csütörtök | Belföld

Naponta 14 járattal is újraindul a balatonfenyvesi kisvasút szombattól

Naponta 14 járattal is újraindul a balatonfenyvesi kisvasút szombattól

A nyári turistaszezon idejére újraindul a forgalom a balatonfenyvesi kisvasúton szombattól – közölte a Mávinform csütörtökön az MTI-vel.

A márciusban elkezdett, teljes forgalomszüneteléssel járó pályafelújítás ősztől folytatódik Balatonfenyves és Somogyszentpál között.

Június elsejétől naponta akár 14 járattal utazhatnak a kirándulók a nagybereki tájakat bejáró vonalon, a közel 70 éves vasúton.

Június közepéig munkanapokon napi öt vonatpár közlekedik, hétvégén és június közepétől augusztus végéig mindennap hét vonatpár indul. A 14 kilométeres utat 40 perc alatt teszik meg a kisvonatok.

Az 1950-től eredetileg gazdasági vasútnak épült vonalon mára nyaranta jelentős a balatoni kirándulóforgalom, de a somogyszentpáliak és imremajoriak számára a közösségi közlekedést is ezek a kisvonatok jelentik.

A kerékpárok szállítására egy poggyászteres kocsit alakítottak át, amelyet előzetes bejelentésre állítanak forgalomba.

A kisvasút végállomása a dél-balatoni vasútvonal Balatonfenyves állomásán található. A kisvonatokon regionális tarifa van érvényben, ezért az országos árakhoz képest 25 százalékkal olcsóbban lehet jegyet váltani.

Forrás: hirado.hu

Fotó: MTI/Varga György

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.