Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2011. Szeptember 29. 10:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

Napra-forgó kerékpártúra – időszakos fennakadás lehet a közlekedésben

Napra-forgó kerékpártúra – időszakos fennakadás lehet a közlekedésben

A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat által fenntartott Napra-forgó Közalapítvány 2011. szeptember 30-án (pénteken) rendezi meg hagyományos jótékonysági kerékpártúráját.

A résztvevők – rendőrségi felvezetés és biztosítás mellett – kb. 9.15 órakor a Megyeháza térről indulnak és a Baross Gábor-híd - Baross Gábor út – Nagy Imre utca – Nádas Ernő utca – Szent Imre út – Sági út – Töltéstava- Táplánypuszta útvonalon jutnak el úti céljukhoz, a Dr. Piróth Endre Szociális Központhoz, majd kb. 12.30 órakor - ugyanezen az útvonalon – indulnak vissza.

A rendezvény által érintett útvonalon és időben kérik a közlekedők, elsősorban az autósok türelmét és megértését az időszakos fennakadás miatt.

Immár kilencedik alkalommal szervez jótékonysági kerékpártúrát - a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat által 2001-ben alapított - Napra-forgó Közalapítvány, idén szeptember 30-án, (pénteken). A komoly hagyományokkal bíró rendezvény úti célja ebben az évben is a táplánypusztai Dr. Piróth Endre Szociális Központ lesz, ahol a lakók – hagyományosan – műsorral és szerény vendéglátással fogadják a kerekeseket.

A kerekezők szeptember 30-án, pénteken reggel 9.00 óráig gyülekeznek Győrben, a Megyeháza előtti téren. Rövid megnyitó, köszöntő után a vállalkozó kedvűek nyeregbe pattannak és rendőri biztosítás mellett elindulnak úti céljuk felé. Az előzetes jelentkezések szerint 6 iskola közel 150 diákja választja ezt a programot az iskolaév kezdetén.

A Napra-forgó Közalapítvány-t Győr-Moson-Sopron Megye Közgyűlése 2001-ben alapította azzal a szándékkal, hogy az általa fenntartott szociális intézményekben lakó sérült embertársaink jobb körülmények között élhessék mindennapjaikat.

Ezzel a programmal céljuk az, hogy a figyelmet fogyatékkal élő embertársainkra irányítsák, a fiatalságot az egymás iránti odafigyelésre neveljék, egyben segítsék az önkormányzat fenntartásában működő szociális intézményt – s mindehhez a sportot hívva segítségül. Nem versenyről van szó, hanem a sérült embertársaink iránti szolidaritás és szeretet kifejezéséről, kellemes kerékpározással kísérve.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 09:13, kedd | Helyi

Győr legcsodásabb nőjét keresik

A köztünk élő hétköznapi, ám kivételes személyiségeket akarják megtalálni.

2024. Május 07. 08:11, kedd | Helyi

Szenzációsak a nyúliak! – 300 méterrel hosszabb lett a palacsintakígyó, mint azt tervezték

Palacsintagilisztának tűnik már csak az eredeti cél. 410 méter hosszú palacsintát akartak tekerni eredetileg Nyúlon, de annyira belendültek, hogy meg sem álltak 740 méterig.

2024. Május 07. 07:11, kedd | Helyi

Másként érettségiztek magyarból a diákok

Magyar nyelv és irodalomból érettségiztek tegnap a diákok.

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.