Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Február 18. 19:52, kedd | Bulvár

Natalia Oreiro Evita szerepébe bújik

Natalia Oreiro Evita szerepébe bújik

Tévésorozat készül az argentin Eva Perón életéről és haláláról, a főszerepben az itthon is ismert Natalia Oreiro lesz látható.

Egy Uruguayban született színésznő, Natalia Oreiro kapta a leghíresebb argentin nő szerepét, ő lesz Evita egy közelgő Disney-produkcióban. Oreiro sok sorozatban, telenovellában szerepelt, itthon talán a Vad angyal (1998) és a Kachorra – az ártatlan szökevény (2002) a legismertebb ezek közül.

A sorozat Tomás Eloy Martínez regénye alapján készül, fontos szerepet kap benne a holttest, amelyet nem hagytak nyugodni, és különböző helyeken tároltak éveken át. Darío Grandinetti lesz benne Juan Domingo Perón, Argentína egykori ikonikus elnöke, a producerek közt pedig Salma Hayek, és Rodrigo García Barcha is feltűnik. Utóbbi Gabriel García Márquez Nobel-díjas kolumbiai író fia, aki ezúttal a rendezésbe is beszáll.

María Eva Duarte de Perón 1919-ben született, 1952-ben halt meg. Juan Domingo Perón argentin elnök második felesége és politikai támogatója volt. Argentína népe csak Evitaként ismerte, milliók rajongtak érte, halálakor az egész ország gyászba borult.

Történetét dolgozta fel az Evita című film 1996-ben, ennek Andy Vajna volt a producere, a főbb szerepekben pedig Madonna, Antonio Banderas, Jonathan Pryce és Jimmy Nail volt látható. A musicalt öt hétig forgatták Buenos Airesben, majd Magyarországon folytatta a stáb, 23 helyszínen dolgoztak: budapesti utcákat alakítottak át korhű argentin helyszínekké, és volt jelenet, amelyhez négyezer statiszta kellett.

Forrás: origo.hu

Főkép: Instagram, Natalia Oreiro

Kép: Evita Perón

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.