Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Április 09. 00:00, szerda | Helyi
Forrás: infoGyőr

Nátha - Megelőzés és kezelés

Nátha - Megelőzés és kezelés

Senki számára sem ismeretlen a nátha, megfázás. Minden évben, rosszabb esetben többször is megfázunk, megbetegedünk, főleg akkor mikor hirtelen hidegebbre vált az időjárás.

Nem öltöztél fel rendesen? Napközben jó idő van, egy ingben elmentél bulizni este? Másnapra megfáztál? Folyik az orrod? Ismerős, ugye? Sorolhatnánk még az élethelyzeteket amikor megfázunk, meghűlünk.
Mit lehet tenni? Mint az összes betegség esetében, itt is az orvosok és szakemberek a megelőzést, a betegség elkerülését említik először.

1, Ne vegyük könnyelműen a hideget, öltözzünk fel rendesen, hiába van melegebb idő, ha süt a nap, de árnyékban és éjszaka könnyen megfázhatunk.

2, Fontos a helyes táplálkozás. Vitamindús, változatos étrend segíti az immunrendszerünket a védekezésben. Fogyasszunk megfelelő mennyiségű gyümölcsöt, zöldséget. Továbbá C-vitamin, és vitamintartalmú készítmények is hozzájárulnak az immunrendszerünk erősödéséhez.

3, A dohányzás gyengíti az immunrendszert. Összességében is fontos, hogy letegyük a cigarettát, de ha ilyenkor hagyjuk abba segít átvészelni a megfázásos időszakot. Már az is előrelépés, ha csökkentjük az elszívott cigaretta mennyiségét, de természetesen a teljes és tartós leszokás a legkedvezőbb egészségünket tekintve.

Ha már megfáztunk, de nem túl komoly, több otthoni praktika segíthet átvészelni a betegséget.

1, A sokat emlegetett forró, citromos, mézes tea, napjában többször. Nem citromlével, hanem igazi citromnak a levével.

2, Gyümölcsök, zöldségek fogyasztása, beépítése a mindennapi étrendünkbe.

3, Megfelelő, az átlagnál nagyobb mennyiségű alvás. Alvás során gyorsabban regenerálódik a szervezet. Ha valamivel többet alszunk, testünk könnyeben küzdi le a betegséget.

Ha úgy érezzük, az otthoni "kezelés" nem elegendő a megfázás leküzdéséhez, akkor is többféle gyógyszer, gyógykészítmény áll rendelkezésünkre, hogy segítsük szervezetünk a betegség legyőzésében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.

2024. Április 27. 08:12, szombat | Helyi

Elkapták a győri pikóbárót

A rendőrség információi szerint az 55 éves győri férfi a megyénk egyik legismertebb kábítószer-kereskedője volt.

2024. Április 27. 07:12, szombat | Helyi

10 millió fa a Földért

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.