Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2016. Március 03. 09:03, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Ne hagyjuk őrizetlenül a konyhát sütés-főzés közben!

Ne hagyjuk őrizetlenül a konyhát sütés-főzés közben!

Utólagosan jelentettek be egy tűzesetet a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási központjába kedden délelőtt.

Győrben a Pálffy utcában egy nyolcadik emeleti lakásban főzött a tulajdonos, de csengettek, így a konyhában tevékenykedő hölgy felügyelet nélkül hagyta az odakészített olajat. Néhány perc múlva visszatért a helyiségbe, de ekkor már az olaj lángra kapott a tűzhelyen. A tulajdonos gyorsan lefedte a serpenyőt, így a lángolás megszűnt. Személyi sérülés nem történt az eset során.

A tűzhelyen felejtett étel elég gyakran okoz kisebb tüzeket. A fent leírt esetben is kormozódtak a falak, a környező tárgyak károsodtak a hő hatásától.
A tulajdonos helyesen cselekedett, amikor lefedte a lángoló serpenyőt, mivel megszüntette az égés egyik feltételét, az oxigén ellátást.

Éghető folyadékok(étolaj) tüzei vízzel nem olthatóak, hiszen az olaj a víz felszínén tovább ég. Az edénybe öntött víz hatására a felcsapó láng sérülést okozhat, s a tűz az edényből könnyen átterjedhet a környező tárgyakra.

Mindenkit arra kérünk, hogy ne hagyja őrizetlenül a konyhát főzés-sütés közben, hiszen pár perc figyelmetlenség is elég ahhoz, hogy tűz keletkezzen, amellyel saját magát és a környező lakókat is veszélybe sodorhatja. Amennyiben mégis lángra kap az olaj, azt egy hirtelen mozdulattal fedje le, s oxigén hiányában kialszik a tűz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 09:11, szerda | Helyi

Hamarosan kezdődik az Öt Templom Fesztivál

Május 9-én, csütörtökön kezdődik az Öt Templom Fesztivál.

2024. Május 08. 08:13, szerda | Helyi

Vakon is lehet teljes életet élni, méghozzá boldogan!

Sáfrányné Kobli Írisz Én csak a szívemmel látok című könyvével ismerkedhettek meg a Széchenyi Egyetem könyvtárában a pedagógus növendékek.

2024. Május 08. 07:13, szerda | Helyi

Matekból is megvolt az írásbeli

Nagy meglepetés nem érhette a diákokat, aki készült, az írásbeli matematikaérettségi első részét nagyobb nehézségek nélkül oldhatta meg.

2024. Május 07. 09:13, kedd | Helyi

Győr legcsodásabb nőjét keresik

A köztünk élő hétköznapi, ám kivételes személyiségeket akarják megtalálni.