Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Május 03. 15:30, csütörtök | Belföld

Ne utazzunk Örményországba!

Ne utazzunk Örményországba!

Ezt javasolja a Külügyminisztérium. A tömegmegmozdulások, az útlezárások és a forgalomkorlátozások kockázatossá teszik a beutazást és az országon belüli mozgást.

Alábbiakban közöljük a Külügyminisztérium tanácsát:

„Felhívjuk az Örményországba utazók figyelmét, hogy a jelenlegi politikai és biztonsági környezetre figyelemmel az országba történő beutazást további tájékoztatásig, ha lehet, halasszák el. Az országos szinten zajló tömegmegmozdulások, útlezárások és forgalomkorlátozások kockázatossá teszik a beutazást és az országon belüli mozgást. Az események kiemelt helyszínének számító Jereván jelentős területein tüntetések miatt időszakosan korlátozott lehet a gépjárművek mozgása, illetve nemzetközi repülőtérre vezető útvonalak gépjárművel csak időszakosan használhatóak.”

Örmény ellenzéki tüntetők május 1-jénlezártak néhány Jerevánba bevezető utat, és több kereszteződést az örmény fővárosban, továbbá a repülőtér felé vezető utakat is, miután előző nap a parlament rendkívüli ülésén nem választotta meg miniszterelnökké az ellenzék vezéralakját, Nikol Pasinjánt – számolt be az MTI. A tüntetések május 2-án már 14. napja tartanak. Az 1in.am internetes portál április 30-i tájékoztatása szerint az örmény főváros repülőterére vezető néhány úton hosszú sorok alakultak ki. Egyes autósok a közlekedési szabályokat áthágva igyekeztek megkerülni a tüntetők útlezárásait. A repülőtéri út blokádja miatt a Zvartnoc repülőtérre igyekvő embereknek néhány száz métert gyalog kell megtenniük. A RIA Novosztyi orosz hírügynökség értesülése szerint a légikikötő dolgozói közül mintegy kéttucatnyian csatlakoztak a tüntetőkhöz – írta az index.hu.

Forrás: turizmus.com

Kép: Wikimedia Commons - Jereván, Örményország fővárosa az Araráttal a háttérben

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk