Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. Február 19. 07:35, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Ne hányjanak fittyet a figyelmeztetésre!

Ne hányjanak fittyet a figyelmeztetésre!

Az energiaitalok aranykorát éljük. Egyre többet dolgozunk, több időt töltünk számítógép előtt, kevesebbet mozgunk, ebből kifolyólag gyakran alacsony energiaszinttel rendelkezünk. Az egészséges táplálkozás, vagyis a naponta fogyasztott

Az energiaitalok olyan üdítő italok, melyek képesek arra, hogy meghatározott ideig fokozzák a szervezet teljesítőképességét és anyagcseréjét. Összetételüket tekintve szinte mindegyikben fellelhető a niacin, a B12-, a B6-, a B5-, a B2-vitamin, a koffein, a guarana és a ginzeng. Annak ellenére, hogy az ismertető címke alkohollal való keverését ellenjavallja, sokan fittyet hánynak a figyelmeztetésre. A floridai egyetem kutatói igazolták, hogy az energiaital alkohollal való keverése negatív hatást fejt ki a testhőmérséklet szabályozására, az idegrendszerre, a koordinációra, jóval kellemtelenebb másnapossághoz vezet, ráadásul a test is gyorsabban dehidratálódik.

Ez abból adódik, hogy az energiaitalban található nagy mennyiségű koffein stimuláló hatású, míg az alkoholnak - épp ellenkezőleg - lankasztó hatása van. Miután a koffein kiürül a szervezetből, a nagyobb mennyiségben elfogyasztott alkohol nehezebben szívódik fel a szervezetben. Ráadásul az alkohol energiaitallal való keverése esetén dupla kalóriamennyiséget veszünk magunkhoz. Ezért szakértők azt javasolják, hogy alkoholfogyasztás esetén lehetőleg mellőzzük az energiaitalokkal való társítást, ehelyett igyunk mellé kísérőként minél több vizet.

(impulzus.ro)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.