Városlista
2019. augusztus 19, hétfő - Huba

Hírek

2010. Március 27. 05:48, szombat | Belföld
Forrás: HírTV

„Ne legyen kérdés az, hogy Magyarország keresztény ország-e”

„Ne legyen kérdés az, hogy Magyarország keresztény ország-e”

Melyik szereplőt játsszuk nap, mint nap? Az ácsorgó, bámészkodó tömeget? Aki – ha kell – Barabást kiált? A Krisztus keresztjét vinni segítő Cirenei Simont? Veronikát, aki kendőjével enyhíti a fájdalmat? Vagy római katonát, aki kedv

A főváros lakói gyakran találkozhatnak utcai rendezvényekkel, felvonulásokkal, a március 27-ei, Andrássy úti keresztútjárás azonban különbözni fog ezektől. A korábban a budai Várban „lakó" rendezvény idén Pestre költözik. A Krisztus keresztútját végigjáró hívek kevéssel délután 3 óra előtt találkoznak az Oktogonon, hogy együtt emlékezzenek Jézus Krisztus szenvedéstörténetére a 14 stáció megtételével.

„Ne legyen kérdés az, hogy Magyarország keresztény ország-e. Tegyünk mi is bátran tanúságot kereszténységünkről!" - közli az immár 13. alkalommal megtartott eseménnyel kapcsolatban a keresztutat és az azt követő szabadtéri szentmisét szervező Regnum Christi mozgalom, hozzátéve, „a mi feladatunk, hogy a megváltás örömhírét másoknak is megmutassuk. Ha személyes részvételünkkel minél többen tanúságot teszünk hitünkről, a közös imádság és elmélkedés sok ember számára mutathat új utat saját keresztjének hordozásában".

A Regnum Christi kezdeményezése alkalmas a húsvéti belső felkészülésen túl arra is, hogy a katolikus egyház által meghirdetett „papság évében" a papságért, a nemzet megújulásának reményében a nemzetért imádkozzanak a hívők.

(MNO)


Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 17. 13:10, szombat | Belföld

Önkormányzat 2019 - Századvég: a választók alig 5 százaléka vett részt az ellenzéki előválasztáson Ferencvárosban

Alacsony volt a részvételi arány a ferencvárosi ellenzéki előválasztáson, a választók alig 5 százaléka vett részt rajta - mondta a Századvég vezető elemzője szombaton az M1 aktuális csatornán.

2019. Augusztus 17. 13:06, szombat | Belföld

Geológus: súlyos vízválság fenyegeti a földet

Súlyos vízválság fenyegeti a Földet, népességének negyede már most sem jut elegendő vagy megfelelő minőségű ivóvízhez - hívta fel a figyelmet Juhász Árpád geológus szombaton az M1 aktuális csatornán.

2019. Augusztus 16. 16:16, péntek | Belföld

Jön a mozikba CURTIZ a magyar oscar-díjas rendezőtől

Szeptember 12-étől a magyar mozikba érkezik a Casablanca legendás magyar rendezőjéről, Kertész Mihályról, azaz Michael Curtizről szóló, számos nemzetközi fesztiválon díjazott magyar "életrajzi noir"

2019. Augusztus 16. 15:05, péntek | Belföld

Felújítják a tatabányai Csónakázó-tó környékét

860 milliós EU-pályázatból újítják fel Tatabánya legnagyobb parkját és az ott található Csónakázó-tavat.