Városlista
2019. december 15, vasárnap - Valér

Hírek

2010. Március 27. 05:48, szombat | Belföld
Forrás: HírTV

„Ne legyen kérdés az, hogy Magyarország keresztény ország-e”

„Ne legyen kérdés az, hogy Magyarország keresztény ország-e”

Melyik szereplőt játsszuk nap, mint nap? Az ácsorgó, bámészkodó tömeget? Aki – ha kell – Barabást kiált? A Krisztus keresztjét vinni segítő Cirenei Simont? Veronikát, aki kendőjével enyhíti a fájdalmat? Vagy római katonát, aki kedv

A főváros lakói gyakran találkozhatnak utcai rendezvényekkel, felvonulásokkal, a március 27-ei, Andrássy úti keresztútjárás azonban különbözni fog ezektől. A korábban a budai Várban „lakó" rendezvény idén Pestre költözik. A Krisztus keresztútját végigjáró hívek kevéssel délután 3 óra előtt találkoznak az Oktogonon, hogy együtt emlékezzenek Jézus Krisztus szenvedéstörténetére a 14 stáció megtételével.

„Ne legyen kérdés az, hogy Magyarország keresztény ország-e. Tegyünk mi is bátran tanúságot kereszténységünkről!" - közli az immár 13. alkalommal megtartott eseménnyel kapcsolatban a keresztutat és az azt követő szabadtéri szentmisét szervező Regnum Christi mozgalom, hozzátéve, „a mi feladatunk, hogy a megváltás örömhírét másoknak is megmutassuk. Ha személyes részvételünkkel minél többen tanúságot teszünk hitünkről, a közös imádság és elmélkedés sok ember számára mutathat új utat saját keresztjének hordozásában".

A Regnum Christi kezdeményezése alkalmas a húsvéti belső felkészülésen túl arra is, hogy a katolikus egyház által meghirdetett „papság évében" a papságért, a nemzet megújulásának reményében a nemzetért imádkozzanak a hívők.

(MNO)


Ezek érdekelhetnek még

2019. December 15. 18:02, vasárnap | Belföld

Kötet jelent meg a Muzsikál az erdő rendezvénysorozatról

A Muzsikál az erdő rendezvénysorozat 15 évére tekint vissza fotók és élménybeszámolók segítségével az a kötet, amelyet december 20-án mutatnak be Taron.

2019. December 15. 16:01, vasárnap | Belföld

A TEK biztosítja a legnagyobb fővárosi adventi és karácsonyi vásárokat

A Terrorelhárítási Központ (TEK) biztosítja a legnagyobb fővárosi adventi és karácsonyi vásárokat.

2019. December 15. 14:09, vasárnap | Belföld

Letartóztatták és házi őrizetbe helyezték a tinédzser budai fegyveres rablókat

Két fiatal letartóztatását és két másik bűnügyi felügyeletét rendelte el a Budai Központi Kerületi Bíróság a fiatalkorú budai fegyveres rablók közül fegyveresen, csoportosan, bűnszövetségben elkövetett rablás miatt.

2019. December 15. 11:06, vasárnap | Belföld

Súlyosan megsérült egy barlangtúrázó a Ferenc-hegyi-barlangban

Súlyos balesetet szenvedett egy barlangtúrázó szombaton kora este a budapesti Ferenc-hegyi-barlangban, a 35 éves férfit ötórás mentőakció keretében hozták a felszínre a barlangi mentők