Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Március 27. 05:48, szombat | Belföld
Forrás: HírTV

„Ne legyen kérdés az, hogy Magyarország keresztény ország-e”

„Ne legyen kérdés az, hogy Magyarország keresztény ország-e”

Melyik szereplőt játsszuk nap, mint nap? Az ácsorgó, bámészkodó tömeget? Aki – ha kell – Barabást kiált? A Krisztus keresztjét vinni segítő Cirenei Simont? Veronikát, aki kendőjével enyhíti a fájdalmat? Vagy római katonát, aki kedv

A főváros lakói gyakran találkozhatnak utcai rendezvényekkel, felvonulásokkal, a március 27-ei, Andrássy úti keresztútjárás azonban különbözni fog ezektől. A korábban a budai Várban „lakó" rendezvény idén Pestre költözik. A Krisztus keresztútját végigjáró hívek kevéssel délután 3 óra előtt találkoznak az Oktogonon, hogy együtt emlékezzenek Jézus Krisztus szenvedéstörténetére a 14 stáció megtételével.

„Ne legyen kérdés az, hogy Magyarország keresztény ország-e. Tegyünk mi is bátran tanúságot kereszténységünkről!" - közli az immár 13. alkalommal megtartott eseménnyel kapcsolatban a keresztutat és az azt követő szabadtéri szentmisét szervező Regnum Christi mozgalom, hozzátéve, „a mi feladatunk, hogy a megváltás örömhírét másoknak is megmutassuk. Ha személyes részvételünkkel minél többen tanúságot teszünk hitünkről, a közös imádság és elmélkedés sok ember számára mutathat új utat saját keresztjének hordozásában".

A Regnum Christi kezdeményezése alkalmas a húsvéti belső felkészülésen túl arra is, hogy a katolikus egyház által meghirdetett „papság évében" a papságért, a nemzet megújulásának reményében a nemzetért imádkozzanak a hívők.

(MNO)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.