Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Szeptember 10. 00:00, szombat | Helyi
Forrás: Győr Megyei Jogú város

NÉGY ÚJ ÁLLOMÁSSAL ÉS ELEKTROMOS KERÉKPÁROKKAL IS BŐVÜL A GYŐRBIKE HÁLÓZAT

NÉGY ÚJ ÁLLOMÁSSAL ÉS ELEKTROMOS KERÉKPÁROKKAL IS BŐVÜL A GYŐRBIKE HÁLÓZAT

Hamarosan - másik három új helyszín mellett - az új uszodához is GyőrBike-ozhatunk. Újdonság lesz, hogy mindezt nem csupán a hagyományos, de elektromos biciklikkel is megtehetjük!

Az idén húszmillió forintot fordít az önkormányzat a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer bővítésére. Új dokkoló állomás létesül az Aqua Sportközpont mellett, a Szabadrév utcában, a Győr-Szol Zrt. Orgona úti telephelyénél, valamint az adyvárosi Kuopio Parknál. Mindegyik olyan forgalmas helyszín, amelyet az ott lakók, az ügyet intézők, vagy – az uszoda esetében – a sportolni vágyók jól ki tudnak használni.”- fogalmazott Radnóti Ákos. Az alpolgármester elmondta, a négy állomásra összesen 51 új dokkoló kerül, amelyek közül kettő-kettő elektromos kerékpárok töltésére is alkalmas. Erre azért van szükség, mert a rendszer kísérleti jelleggel néhány elektromos járművel is bővül, amelyek többek között az idősebb GyőrBike-ot használók számára jelent majd könnyebbséget. A jövőben a rendszer további bővítését is tervezi a város, hogy minél több területet lehessen bekapcsolni, így minél több győri választhassa az alternatív közlekedés ezen formáját.

Nagy öröm számomra, hogy a területen számos olyan jelentős fejlesztés történt, amely az egészségmegőrzéssel, a mozgáslehetőségek bővítésével kapcsolatosak, gondoljunk csak az új uszodára, a Radnóti úti sportközpont épülő létesítményeire, vagy a Bercsényi ligeti fejlesztésekre.”- tette hozzá Szeles Szabolcs a terület önkormányzati képviselője az Aqua Sportközpont mellett épülő állomásnál. Hozzátette, a mostani fejlesztés elsősorban az uszodába érkezőket szolgálja, de a jövőben a lakóközösség számára is létesülhetnek a közelben dokkolók.

A városban működő GyőrBike rendszer 23 állomással, 256 dokkolóval és 180 városi kerékpárral indult, ez bővül most a négy állomással, a több mint félszáz dokkolóval és az elektromos kerékpárokkal. A kivitelezés befejezési határideje szeptember vége. A hálózat a hét minden napján, napi 24 órában kínál hasznos alternatív közlekedési lehetőséget a győriek és turisták számára egyaránt. A meglévő rendszer első 11 hónapjában mintegy 26 ezer kerékpárbérlés történt, és szerencsére a rongálások száma minimális, összesen 18 eset fordult elő, méghozzá jellemzően a sárvédő hajlítgatása. A rendszer működéséről, a kölcsönzési lehetőségekről a http://gyorbike.hu oldalon tájékozódhat részletesen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 09:12, kedd | Helyi

Tűz volt a Pannonhalmi Főapátságban: gyakorlatoztak a tűzoltók

A feltevés szerint egy mosógép hibásodott meg, egy dolgozót kellett kimenteni a sűrű füstből.

2024. Április 23. 08:16, kedd | Helyi

Újra jöhet az üzemanyagárstop? – A héten dönthet a kormány

A kormány nagy valószínűséggel a héten, szerdán fogja tárgyalni, hogy beavatkozzon-e az üzemanyagárak alakulásába.

2024. Április 23. 07:11, kedd | Helyi

Szerdán nincs ügyfélfogadás a rendőrségen

Szent György nap a rendőrség napja, emiatt szünetel az ügyfélfogadás szerdán a rendőrkapitányságokon és a határrendészeti kirendeltségeken – olvasható a police.hu oldalon.

2024. Április 22. 09:13, hétfő | Helyi

Az egyik polgármesterjelölt nem akar beszélgetni

Magyarázattal tartozunk nézőinknek, hallgatóinknak és olvasóinknak, hogy a múlt héten miért nem folytatódott a választási műsorunk.