Városlista
2021. június 12, szombat - Villő

Hírek

2010. Január 14. 13:45, csütörtök | Kék hírek
Forrás: Független Hírügynökség

Négy lottózót is kiraboltak a héten

Négy lottózót is kiraboltak a héten

Egy hét alatt négy lottózót raboltak ki az országban. Három irodát a fővárosban, egyet pedig Szombathelyen. A támadók mindenhonnan csupán néhány tízezer forinttal távoztak. A Szerencsejáték Zrt. szerint a rablók többsége nem tudja, ho

Pisztollyal a kezében rontott be az egyik támadó egy csepeli lottózóba múlt héten. Arcát sállal takarta el, társa pedig egy kapucnit húzott a fejére. A rablás alig egy percig tartott. A fegyverrel megfenyegették az alkalmazottakat, majd a megszerzett pénzzel elfutottak.

Kedden este pedig egy Fő utcai lottózót rabolták ki. A támadók innen is gyorsan elmenekültek.

„Az alkalmazottat feltehetően fegyverrel megfenyegette, és a bevétel átadására szólította fel. Miután ez megtörtént a férfi ismeretlen helyre távozott" - mondta Tóth Eszter, a BRFK sajtóügyeletese.

Egy hét alatt ez volt már a negyedik támadás. Három lottózót Budapesten egyet pedig Szombathelyen raboltak ki.

„Azt látjuk, hogy például a Szent István körúti, vagy ez a Fő utcai, vagy a csepeli lottózó igen forgalmas helyszínen van, és meg nem mondom, hogy miért pont a forgalmas helyszínt. Lehet, hogy onnan könnyebb eltűnni, ha kilép a forgatagba az ember" - mondta Somorai László, a Szerencsejáték Zrt. szóvivője.

A lottózókat az egész országban kamerarendszer, és időzáras széf védi. Az alkalmazottaknak még egy pánikgombot is beépítettek, amivel közvetlenül tudja a rendőrséget riasztani.

A támadók általában néhány tízezer forintot zsákmányolnak a lottózókban. Előfordult azonban olyan eset is, hogy a rabló kevesellte a megszerzett pénzt, ezért felszólította az alkalmazottat, hogy adja oda neki az ötös lottó heti főnyereményét.


Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 12. 08:39, szombat | Kék hírek

Elítéltek egy intim képekkel nőként zsaroló férfit

Jogerősen 20 hónap, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt és több mint egymillió forintos kártérítésre kötelezett a bíróság pénteken egy férfit, aki női álprofillal kicsalt intim képekkel zsarolt egy férfit.

2021. Június 11. 09:51, péntek | Kék hírek

Drogültetvényt számoltak fel Röszkén - VIDEÓ

Professzionálisan kialakított marihuána-ültetvényt találtak a rendőrök Röszkén, kábítószer-kereskedelem miatt őrizetbe vettek két férfit

2021. Június 10. 11:06, csütörtök | Kék hírek

Minden ok nélkül tarkón vágta a nőt a buszmegállóban

A salgótarjáni buszpályaudvarnál ütött tarkón egy nőt minden előzmény nélkül egy etesi férfi.

2021. Június 10. 08:32, csütörtök | Kék hírek

Letartóztatták egy biztonsági cég vezetőit

Letartóztatták egy biztonsági cég vezetőit. A négy férfit többek között különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással gyanúsítják