Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Február 07. 10:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Nyugathír

Negyedórányi szárnyalással: Győri Audi ETO KC - Krim Ljubljana 25-23

Negyedórányi szárnyalással: Győri Audi ETO KC - Krim Ljubljana 25-23

A Győri Audi ETO KC hazai pályán 25-23-ra győzött a Krim Ljubljana ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének 1. fordulójában. A szlovén csapat a második f

A Győr kezdte jobban a mérkőzést, Eduarda Amorim és Hornyák gnes góljával 2-0-ra vezetett, ám ezt követően sokáig csak a brazil légiós tudott a vendégek kapujába találni, a mieink védekezésének keménysége és hatásfoka pedig nem is emlékeztetett az ETO-tól megszokottra.

A Ljubljana így előbb átvette a vezetést, majd a remek formában játszó Marina Verheljuk negyedik góljával már 10-7 volt a vendégek előnye. Konkoly Csaba időt kért és próbálta variálni csapata felállását - Görbicz Anita hol irányítóban, hol a bal szélen játszott, majd a padra is leült - ám sehogy sem akart összeállni az ETO játéka.

Hogy a szünetben csak" hárommal vezetett a Krim, az Kovacsics Anikónak volt köszönhető, aki az első félidő végén a szélről, a jobb átlövő helyéről és hétméteresből is eredményes tudott lenni, ő tartotta ekkor a lelket a győriekben.

Fontos lett volna, hogy a magyar csapat jól kezdje a második játékrészt, ám az ehelyett három szlovén góllal kezdődött. A Krim egyébként azzal együtt uralta a mérkőzést, hogy a BL-ben a legeredményesebb játékosának számító Zácsik Szandra a 40. percben szerezte első találatát.

tgondolt, szépen felépített támadásokból ebben az időszakban nem sokat láthattunk, inkább a nagy rohanás volt a jellemző, ám ebből a győriek jöttek ki jobban, hiszen mínusz hatról feljöttek két gólra.

A Ljubljana előtt ott volt a lehetőség, hogy újból elhúzzon, hiszen emberelőnybe került, ám ezt a két percet Pálinger Katalin (képünkön) védésével, valamint Vérten Orsolya és Aurelia Bradeanu góljával 2-0-ra az ETO nyerte, Görbicz lövése után pedig már újra a Rába-parti együttes vezetett.

Az utolsó tíz percben végig a hazaiak vezetett 1-2 góllal, és hogy ezt a kis előnyt sikerült megtartaniuk, abban hatalmas része volt Pálingernek, aki a hajrában ziccert és hetest is hárított. Nem volt tehát könnyű, de a lényeg, hogy 25-23-ra végül nyert a Győr.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.