Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2011. Február 21. 07:59, hétfő | Helyi
Forrás: Széchenyi István Egyetem

Négyszáz frissdiplomás közgazdász és mérnök Győrből

Négyszáz frissdiplomás közgazdász és mérnök Győrből

A győri Széchenyi István Egyetem vezetői, szülők és hozzátartozók, barátok szombaton a Győr Városi-Egyetemi Csarnokban két diplomaátadó ünnepségen köszöntötték a téli záróvizsga időszakban a képzési követelményeket sikeresen t

Dr. Somogyi Tivadar, Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere köszöntőjében elmondta: a győri frissdiplomások tudása, felkészültsége biztos alapot jelent, hogy a város, az ország fejlődjön, alkalmazkodjon az új kihívásokhoz, megfeleljen a munkaerőpiac kihívásainak, s mindezek hatására élénküljön a gazdaság. „Önök jókor, jó időben, jó helyen tanultak. Céljaikban legyenek eltökéltek, határozottak” – mondta el a győri városvezetés jókívánságait tolmácsolva az alpolgármester.
Dr. Józsa László, a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar dékánja a végzettek felelősségét hangsúlyozta. – Merjenek részt venni az elkövetkező évek társadalmat átalakító programjaiban, s ne az „elviselem” hanem a „részt veszek benne, s alakítom” eszméjét gyakorolják – fogalmazta meg a professzor. Dr. Kóczy T. László, a Műszaki Tudományi Kar dékánja a mérnökök előtt álló, az újat alkotás feladatait saját, a külföldi szakmai képzésben megszerzett sokrétű tapasztalataival mutatta be. „A győri egyetem nem csupán alkalmazható tudást nyújt hallgatóinak, amely önmagában is nagy értéknek számít: a széchenyis diploma biztos állást, sikeres karrierindítást jelent. „A jövő Győrben épül”. Ez nagy lehetőséget, nagy felelősséget jelent – mondta a legnagyobb győri kar vezetője.
A Karrier Iroda közelmúltban megjelent felmérése szerint a végzettek meghatározó értéknek tartják, hogy a győri egyetem szoros kapcsolatot ápol a régió ipari, gazdasági szereplőivel, s folyamatosan az aktuális munkaerőpiaci elvárásokhoz igazítja az itteni képzéseket. A megkérdezettek 86,6%-a újra a Széchenyi István Egyetem képzését választaná. Az elmúlt évben – az adatok szerint – az elsősök 85%-a első helyen jelölte meg felvételikor a Széchenyi István Egyetemet. A jelentkezők 60%-a számára a konkrét képzés volt a fő motiváció, 23,4% elsősorban Győr város adottságai miatt jelentkezett. A frissdiplomások közel negyven százaléka már a záróvizsgák idején, 95%-a fél éven belül szakterületének megfelelő állást talál. A végzettek fele Győrben vagy a régióban szeretne dolgozni. A győri adatsor lényegesen jobb a versenytársakénál. Ez egyértelmű megerősítése a rendkívüli intenzitással fejlődő kisalföldi megyeszékhely (elég csak az új Audi beruházás által létrejövő tízezernyi új munkahelyre gondolnunk) és az ugyancsak látványosan és dinamikusan fejlődő Széchenyi István Egyetem kölcsönösen előnyös együttműködésének.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 10:31, szerda | Helyi

Győr legfinomabb kakaós csigáját kerestük – Megtaláltuk!

Kétféle ember van a világon: van aki tekeri, van aki harapja a kakaós csigát. Akár harapod, akár tekered a Bedő Pékség csigáját, egy problémád lesz vele: egyszer véget ér a tekercs. Handl Tamás az elmúlt több mint negyven évben csigák

2024. Május 15. 09:12, szerda | Helyi

A láthatóság minden évszakban fontos!

A jó idő egyre többeket csal a természetbe, sétára, mozgásra. De ilyenkor is tartsd szem előtt a biztonságot!

2024. Május 15. 08:12, szerda | Helyi

A Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjába látogatott a francia nagykövet

Claire Legras, Franciaország budapesti nagykövete volt a Széchenyi István Egyetem vendége nemrégiben.

2024. Május 15. 07:13, szerda | Helyi

Vedd elő a színest!

Rajzolj és nyerj a MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajz-pályázatán, melynek témája a biztonságos közlekedés.