Városlista
2019. november 21, csütörtök - Olivér

Hírek

2010. Augusztus 02. 14:21, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Negyven év munka után nyugdíjba mehetnek a nők

Negyven év munka után nyugdíjba mehetnek a nők

Januártól 40 év szolgálati idő után - életkortól függetlenül - nyugdíjba mehetnek a nők. Erről már döntött is a kormány, a parlament pedig ősszel szavaz róla - mondta a Népszavának a Fidesz szakpolitikusa.

Iván László szerint más, időseket érintő döntés nem született a kabinetben, de dolgoznak azon, hogy őszre korszerű és igazságosabb nyugdíjellátást dolgozzanak ki. A szocialisták szerint a terv sérti a nemek közti egyenlőség elvét és az ötvenes éveikben járó nőknek még a minimális megélhetést sem biztosítaná. Másrészt attól tartanak, hogy a nyugdíjak csökkenését, illetve a férfiaknál a korhatár drasztikus emelését eredményezné, ha a nőket korábban engednék nyugdíjba.


Népszavazási kérdést hitelesített az OVB


Közben az OVB hitelesítette azt a népszavazási kérdést, hogy 40 év szolgálati idő után igénybe vehető legyen-e az öregségi nyugdíj, a járandóság csökkentése nélkül. A kezdeményező Magyar Vegyiipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége bő két hét múlva kezdheti meg az aláírások gyűjtését.


(hírTV)

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 21. 15:03, csütörtök | Belföld

Utánpótlás és generációváltás a vállalkozások világában

A vállalkozói életforma népszerűsítéséről tartott konferenciát az Ipartestületek Országos Szövetsége csütörtök délelőtt.

2019. November 21. 14:06, csütörtök | Belföld

Meghosszabbítják A Dal jelentkezési határidejét

November 30-ig meghosszabbítja A Dal 2020 pályázat jelentkezési határidejét a Duna Televízió a nagy érdeklődést és a zenei szakma kérését figyelembe véve.

2019. November 21. 13:03, csütörtök | Belföld

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki megütött egy utcán vizelő embert

Életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség az ellen a 35 éves férfi ellen, aki úgy megütött egy, a járdán vizelő ittas férfit, hogy az koponyatörést szenvedett

2019. November 21. 12:02, csütörtök | Belföld

Jean-Paul Belmondo ismét támogatja a Jónak lenni jó című műsort

2016 után másodszorra támogatja a közmédia Jónak lenni jó! című jótékonysági műsorát Jean-Paul Belmondo francia színész.