Városlista
2019. december 8, vasárnap - Mária

Hírek

2018. Február 05. 20:01, hétfő | PR

Neked milyen nyelvvizsgára van szükséged?

Neked milyen nyelvvizsgára van szükséged?

Sokan sokféle módon tanulunk nyelvet; az iskolában, tanfolyamokon, vagy akár a valós életben. De azt, hogy valójában milyen szinten beszélünk egy nyelvet, mennyire értékes a nyelvtudásunk, a vizsga tudja megmondani.

Tudjunk csevegni angolul

Sok helyen úgy tesztelik a nyelvismeretet, például állásra jelentkezők esetében, hogy meglepetésszerűen elbeszélgetnek az alannyal. Ha tehát a kompetenciáink közé beírtuk a cv-be, hogy tárgyalóképes az angolunk, ne lepődjünk meg, ha hirtelen angolra fordul a beszélgetés.
Ám ennél egyszerűbben is tudjuk bizonyítani a tudásunkat, és a munkaadó fél is nyugodtabb lehet - anélkül, hogy neki kéne ravasz kérdéseket feltenni - ha egy nyelvvizsgát igazoló papírt fel tudunk mutatni. Egy önéletrajzban hitelesebben mutat egy elismert nyelviskola neve, mintha csak annyit írunk be például, ‘spanyol nyelvismeret’. Ezzel az is garantálható, hogy a jelentkezők egy reményteljesebb csoportjába leszünk besorolva.

Egy biztos: ha biztosítani akarjuk a jövőnket, érdemes befektetni a nyelvtudásba. Egy, sőt kettő-három idegen nyelv megtanulása sem lehetetlen - ezáltal megduplázhatjuk, megtriplázhatjuk jövőbeni tanulmányi és munkahelyi esélyeinket.
Sokszor kötelező, de általában véve nagyon hasznos vizsgázni, hogy igazolásunk legyen a tudásunkról. A legjobban akkor járunk, ha a valós élethez közelítő, mindennapokban használható nyelvtudást mérő vizsgarendszert választunk, mint amilyen az Euroexam.
Már csak a számunkra megfelelő szintet kell megcélozni. Ehhez érdemes tudni, milyen vizsgatípusok és szintek választhatóak.

Nem mindegy, milyen vizsgának ugrunk neki

Az általános nyelvtudást méri a ‘normál’ nyelvvizsga. A csaknem anyanyelvi szinthez a felsőfokú van közel - ne lepődjünk meg, ha egy külföldi egyetemen ez a belépő -, de a középfokú is jól használható nyelvtudást jelent. Az alapfokú vizsga azt bizonyítja, ‘belépő szinten’ ismerjük a nyelvet, és egy ugrásra vagyunk attól, hogy középfokú nyelvvizsgát tehessünk.
Lehet, hogy a diplománkhoz feltétel a szaknyelvi vizsga; ilyen például az EuroPro üzleti szaknyelvi vizsga, amelyhez az üzleti életben használt szókincs, valamint nyelvi fordulatok ismerete szükséges.
Az Euroexam esetében egynyelvű és kétnyelvű vizsgát is tehetünk, ez utóbbinál Mediation/Közvetítés rész is a teljesítendő feladatok közé tartozik.

Mindenképpen ajánlott olyan bizonyítványt szerezni, amely nemcsak a magyar akkreditációnak felel meg, hanem nemzetközileg is elfogadott.

Elég bonyolult annak a rendszere, hogy ha külföldre mennénk, melyik kinti egyetem melyik iskola papírját fogadja el. Ám aggodalomra nincs ok: ha egy színvonalas, nemzetközi nyelviskolában végzünk, nagy eséllyel könnyedén leteszünk majd egy hasonló intézményben egy hasonló szintnek megfelelő vizsgát.
Az Ázsiában és Amerikában kért TOEFL vagy TOEIC vizsga csaknem azonos tudást mér, mint például a Cambridge CAE. A komoly presztizsű vizsgák követelményrendszere ugyanis jól összemérhető, kompatibilis.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 06. 13:24, péntek | PR

Fázós vagy? Így vértezd fel magad a téli hónapokra!

Vannak, akik már 20 fokban is vacognak, és vannak, akik egy vékony pulóver – vékony kabát kombinációban is képesek áttelelni.

2019. November 25. 10:10, hétfő | PR

Így lehet okos az otthonunk

Ma már, ha azt mondjuk okos eszközök, akkor nem szabad csak a mobiltelefonokra, okosórákra vagy épp tabletekre gondolni.

2019. November 18. 15:09, hétfő | PR

Shaggy szőnyeg, mint a lakás dekorációs eleme

A shaggy szőnyeg nem csak látványra, de tapintásra is nagyon kellemes, hiszen meleg, puha és bolyhos rostjai kellemesen simogatják a bőrünket.

2019. November 13. 13:22, szerda | PR

Negyedszer MagyarBrands díjas a Jánosik Kft.

Negyedszer nyerte el a MagyarBrands díjat a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos, a cég tulajdonosa.