Városlista
2020. február 19, szerda - Zsuzsanna

Hírek

2013. Január 16. 17:07, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Nem a tervmódosítás miatt késik a győri Dunakapu tér projekt

Nem a tervmódosítás miatt késik a győri Dunakapu tér projekt

Késik a győri Dunakapu tér mélygarázs építését is magában foglaló megújítása, de nem amiatt, hogy módosítani kellett a parkoló terveit - közölte szerdán a városháza az MTI érdeklődésére.

A korábbi tervekkel ellentétben kisebb területen épül meg az új tervek szerint három szintes mélygarázs. A döntés oka, hogy Borkai Zsolt polgármester kérését miszerint módosíthassák a várfalak, aFejér Megyei Kormányhivatal elutasította.

A városháza tájékoztatása szerint a háromszintes parkolóház tervei készen vannak, "hiszen a régészeti feltárások során lehetett látni, hogy az értékek előkerülése miatt módosítani kell majd a korábbi terveken". Ebből is látszik, hogy az értékek megőrzése a város célja, ezzel a változattal sikerül a parkolási problémákon is enyhíteni, miközben az értékek is megmaradnak - tették hozzá.
A közlés szerint abban az esetben is késtek volna a munkálatok, ha az eredeti változat épül meg. Elhúzódott ugyanis az engedélyeztetési eljárás, ezért új közbeszerzést kell kiírni a projektre. Így 2013 nyara helyett 2014 májusára készülhet el a tér.
Jelezték: a nyár elejére várható, hogy lezárul az új közbeszerzés, és a területet az önkormányzat átadhatja a pályázat nyertesének.
A tájékoztatás szerint az új variáns nem drágább az eredetileg tervezettnél, "sőt ez a költséghatékonyabb megoldás".

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 18. 17:20, kedd | Helyi

Megrázó tragédia: Agyvérzést kapott, Győrben lett rosszul a Pokolgép frontembere

A Pokolgép frontembere, Tóth Attila, aki a Madách Színházban is szerepet vállal, a teátrum egyik fellépésén, Győrben lett rosszul. Kórházba szállították, azóta itt gyógyul.

2020. Február 18. 08:14, kedd | Helyi

Idegenvezetők Világnapjára készül a GyereGyőrbe csapata - Még zajlik a Regisztráció!

Magyarországon február 23-án, az Idegenvezetők Világnapján igyenes programokat kínálnak, ezt vállalta magára Győrben 14 és 17 óra között a GyereGyőrbe Tematikus városnézések és Élményprogramok idegenvezetői csapata.

2020. Február 18. 06:31, kedd | Helyi

Mivel lepj meg egy kamasz lányt?

Kevés nehezebb dolgot tudunk elképzelni, mint ajándékot választani egy kamasz lánynak. Te is így vagy ezzel? Ha neked sem sikerült még megtalálni az ideális ötleteket, akkor maradj velünk és olvasd el tippjeinket!

2020. Február 18. 06:28, kedd | Helyi

Üldöznek minket a hirdetések?

Már biztosan mindenki észrevette, hogy a világháló tele van olyan hirdetésekkel, amelyek egyre rémisztőbb módon képesek személyre szabottá válni.