Városlista
2020. szeptember 30, szerda - Jeromos

Hírek

2013. Január 16. 17:07, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Nem a tervmódosítás miatt késik a győri Dunakapu tér projekt

Nem a tervmódosítás miatt késik a győri Dunakapu tér projekt

Késik a győri Dunakapu tér mélygarázs építését is magában foglaló megújítása, de nem amiatt, hogy módosítani kellett a parkoló terveit - közölte szerdán a városháza az MTI érdeklődésére.

A korábbi tervekkel ellentétben kisebb területen épül meg az új tervek szerint három szintes mélygarázs. A döntés oka, hogy Borkai Zsolt polgármester kérését miszerint módosíthassák a várfalak, aFejér Megyei Kormányhivatal elutasította.

A városháza tájékoztatása szerint a háromszintes parkolóház tervei készen vannak, "hiszen a régészeti feltárások során lehetett látni, hogy az értékek előkerülése miatt módosítani kell majd a korábbi terveken". Ebből is látszik, hogy az értékek megőrzése a város célja, ezzel a változattal sikerül a parkolási problémákon is enyhíteni, miközben az értékek is megmaradnak - tették hozzá.
A közlés szerint abban az esetben is késtek volna a munkálatok, ha az eredeti változat épül meg. Elhúzódott ugyanis az engedélyeztetési eljárás, ezért új közbeszerzést kell kiírni a projektre. Így 2013 nyara helyett 2014 májusára készülhet el a tér.
Jelezték: a nyár elejére várható, hogy lezárul az új közbeszerzés, és a területet az önkormányzat átadhatja a pályázat nyertesének.
A tájékoztatás szerint az új variáns nem drágább az eredetileg tervezettnél, "sőt ez a költséghatékonyabb megoldás".

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 03. 14:03, csütörtök | Helyi

Merre tart 2020-ban a győri ingatlanpiac?

Győrben stagnálnak az ingatlanárak

2020. Július 27. 18:49, hétfő | Helyi

A Nemzeti Kutatási Felhő az amerikai egyetemek és IT óriások új, közös kezdeményezése

Új szintre lép a Felhő technológia felhasználása: számítástechnikai mamutcégek közös megállapodásra jutottak egyetemekkel.

2020. Július 27. 18:43, hétfő | Helyi

Mérföldkőhöz ért a Forrás –

Mérföldkőhöz ért a Forrás – Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése a Nyugat-Dunántúlon című, nagy népszerűségnek örvendő projektünk

2020. Július 17. 14:16, péntek | Helyi

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Forrás projekt - elkezdődtek a képzések...

2020. június végén elindultak az első képzések az „Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése Nyugat-Dunántúlon” című projektben.