Városlista
2020. január 28, kedd - Károly,

Hírek

2018. Augusztus 06. 11:24, hétfő | Bulvár

Nem áll többé színpadra Kulka János

Nem áll többé színpadra Kulka János

A színész először adott interjút két évvel ezelőtti stroke-ja óta.

Kulka János két évvel ezelőtti stroke-ja óta először adott televíziós interjút. A színész az RTL Klub Fókusz című műsorában mesélt arról, hogyan tanult meg újra beszélni logopédusa, Varga Sarolta segítségével.

Kulka az agyi sérülése miatt komoly beszédzavarral küzd. Állapotát afáziának hívják: ez azzal jár, hogy a betegnek ugyanolyan tiszták a gondolatai, ám azokat nem képes szavakba önteni. Az ilyen állapoton sokszor korábban már ismert versek szavalásával, dalok eléneklésével szoktak segíteni. Kulkán elsősorban a zeneterápia segített, ahogyan azt logopédusa már a Klubrádiónak adott közös interjú során elmondta.

Szerencsére Kulka nagyon sokat fejlődött az elmúlt két évben, és nagyon jó kedvvel nyilatkozott a tévécsatorna riportereinek. Ez azonban sajnos nem jelenti azt, hogy valaha újra színpadra áll majd, mivel az artikuláció továbbra is komoly nehézséget okoz számára. Amikor a Fókusz műsorában színházi visszatéréséről kérdezték, Kulka határozottan azt mondta: " Soha többet."

Utána azért hozzátette, hogy a filmszerepektől nem zárkózik el. Ezmár ugyan korábban is tudható volt, hiszen felépülése óta forgatoott már.

November 1-től az "X – A rendszerből törölve" című krimiben láthatjuk is majd a mozivásznakon.

Logopédusa, Varga Sarolta pedig azt is felvetette, hogy Kulkának egy afáziás férfiról szóló filmben kellene majd szerepelnie.

Forrás: nlcafe.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 28. 17:06, kedd | Bulvár

Szabó István Zárójelentés című filmje hamarosan a mozikban

Február 27-től vetítik a hazai mozik Szabó István új filmjét. Az Oscar-díjas rendező Zárójelentés című alkotásának operatőre Koltai Lajos, a filmben kiváló színészek sora vonul fel.

2020. Január 28. 15:05, kedd | Bulvár

Hamarosan mozikban az Oscar-díjas magyar filmrendező Zárójelentése

Február végétől lesz látható a mozikban Szabó István új filmje, a Zárójelentés.

2020. Január 28. 15:04, kedd | Bulvár

Idén Dunaújváros ad otthont Magyarország legnagyobb rockzenei flashmobjának

Idén Dunaújvárosban rendezik meg Magyarország legnagyobb rockzenei flashmobját, a CityRocks Produkciót, amelyen csakúgy, mint a 2018-as szegedi és a 2019-es kecskeméti nagykoncerten,

2020. Január 28. 14:50, kedd | Bulvár

Szőke Abigél is felkerült a Variety figyelemre méltó tehetségek tízes listájára

Szőke Abigél, a Tóth Barnabás rendezte Akik maradtak című film főszereplője is felkerült a Variety magazin tíz figyelemre méltó tehetséges európai filmest bemutató idei listájára – közölték az alkotók kedden az MTI-vel.