Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. Április 15. 09:14, szombat | Helyi

Nem állnak meg: a növekedés után további fejlesztéseket tervez a Graboplast

Nem állnak meg: a növekedés után további fejlesztéseket tervez a Graboplast

Jó évet zárt a Graboplast 2022-ben, miután több mint tíz százalékkal, 21,7 milliárd forintra növelte árbevételét.

A speciális padlógyártás területén meghatározó vállalat idén ismét növekedést tervez, amit a társaság új vezérigazgatója, Ivan László további fejlesztésekkel kíván elérni.

A három magyar városban termelő vállalat a tavalyi év kedvezőtlen külső környezete ellenére érte el ezt a jó eredményt, írja sajtóközleményében a cég. Főként az orosz-ukrán háború miatt jelentkező logisztikai nehézségek, emelkedő energiaárak, valamint az év első felét meghatározó jelentős fa alapanyaghiány következtében jelentkező áremelkedés kedvezőtlenül hatottak a gazdálkodásra. A társaság stabil működés mellett tudta ellensúlyozni ezeket a kihívásokat, így tovább erősítette piaci pozícióit a speciális padlógyártás területén.

A Graboplast padlóit csaknem100 országban használják, így árbevételének mintegy 90 százaléka az exportpiacokon keletkezik. Az eredményes működés többek között annak is köszönhető, hogy a koronavírus-járványt követően 2022-ben sok piac újra megnyílt, a sport- és showpadló értékesítés területén pedig jelentősen nőtt a kereslet – részletezi a közlemény.

A Graboplast élére év elején egy nemzetközi téren tapasztalt új vezérigazgató érkezett. Ivan László egyik fő célkitűzése a vállalati érték növelése, melyet a társaság általános stratégiájának frissítésével, valamint a vállalat fenntartható növekedési pályára állításával kíván elérni. Ennek jegyében Ivan László a Grabo Start névre keresztelt stratégiai fejlesztési folyamatot a cég teljes működésére ki kívánja terjeszteni a 2023-as év során a további növekedés biztosítása érdekében. A folyamatok részeként a vállalat többek között új kontrolling rendszert vezet be, valamint új ügyviteli rendszerrel támogatja a gyorsabb és átláthatóbb vállalati működést.

A működési hatékonyság növelése során a Graboplast kedvező eredményeket ért el a gyártáshoz szükséges egyes alapanyag kiváltása területén, valamint növelte a vállalat rugalmasságát is.

A vállalat 2022-ben 1,4 milliárd forintos üzemi és 130 millió forintos adózott eredményt ért el.

Címkék: eredmény, graboplast

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.

2024. Május 01. 09:12, szerda | Helyi

Megnyerte a férfi kézilabda bajnokságot a Győri ETO-UNI FKC

A hátralévő 3 forduló eredményétől függetlenül már most megnyerte a bajnokságot a Győri ETO-UNI FKC csapata.

2024. Május 01. 07:13, szerda | Helyi

Először nyílt fotókiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában

„Hommage fekete-fehérben: tisztelgés Győr városa és a Széchenyi István Egyetem előtt” címmel nyílt kiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában a napokban.

2024. Április 30. 09:16, kedd | Helyi

Győr lett a Kinder Kupa egyik magyarországi állomása

A RÁBA ETO tenisz szakosztályának egyik célja, hogy ismét Győrbe hozzanak országos teniszversenyeket.