Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2012. Március 08. 13:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Revita TV

Nem dől, hanem csúszik!

Nem dől, hanem csúszik!

Pontosan 13 éve épült, egy ideje pedig folyamatosan csúszik a víz felé a Mosoni-Duna partján álló céltorony.

A létesítményt üzemeltető Győr - Szolnál tudnak a problémáról és folyamatosan mérik is a torony mozgását. A csúszást a folyószint ingadozása is befolyásolja, de balesetveszélyt ez sem okoz. Az épületet a győri kajak - kenu sportegyesület napi szinten használja, ők is állítják, veszélyről szó sincs a céltoronnyal kapcsolatban.

Az 1999 - es maratoni kajak - kenu világbajnokságra épült céltorony, itt a Mosoni - Duna partján. Az akkori árakon számolva 47 milliós városi szerepvállalással megvalósult épület nem teljesen tökéletes, ezt pedig már legalább 5 - 6 éve tudjuk. A torony ugyanis szépen lassan dőlni, pontosabban csúszni kezdett a víz felé, részben a folyó vízszintjének ingadozása miatt. Mindössze néhány milliméternyit mozog a létesítmény, amiről természetesen a fenntartó Győr - Szolnál is tudnak. A jelenség miatt folyamatosan mérik a torony mozgását, ami egyáltalán nem jelent balesetveszélyt. A kajak - kenu egyesület naponta használja az épületet, de szerintük sincs mitől tartani.

Attól még, hogy nem veszélyes azért bosszantó. Ezért a szakemberek folyamatosan keresik a torony csúszásának okát. Előbb - utóbb ugyanis végleges megoldást kell találni a problémára, de amíg nincs meg a pontos ok, addig sem lehet megmondani, hogy hogyan és mennyi pénzből lehet megállítani a céltorony folyamatos mozgását.

Címkék: Győrben, Mosoni-Duna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 09:16, csütörtök | Helyi

A barokk korba repít vissza a 250 éves pannonhalmi orgona

A felújítás után visszatért Pannonhalmára és ismét régi pompájában ragyog az 1778-es években készült Corte-orgona. Sokat látott restaurátorok számára is kihívás felújítani egy ilyen hangszert.

2024. Május 09. 08:11, csütörtök | Helyi

Kevesebb lett az elhúzódó peres ügy

Országosan csaknem megfeleződött a két éven túli peres ügyek száma 2023-ban.

2024. Május 09. 07:14, csütörtök | Helyi

A Győri Balett táncosát választották a legjobb női balettosnak

Szakmai díjakat adtak át a tánc világnapja alkalmából.

2024. Május 08. 09:11, szerda | Helyi

Hamarosan kezdődik az Öt Templom Fesztivál

Május 9-én, csütörtökön kezdődik az Öt Templom Fesztivál.