Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Május 31. 13:20, csütörtök | Helyi
Forrás: MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred

Nem futamodtak meg a kihívások elől - 24 órán át sportolt az ezred a Kihívás Napján

Nem futamodtak meg a kihívások elől - 24 órán át sportolt az ezred a Kihívás Napján

Minden év májusának utolsó szerdáján rendezik világszerte a Nemzetközi Kihívás Napját, azaz a World Challenge Day-t.

A esemény célja, hogy kedvet teremtsen a rendszeres mozgáshoz, felhívja az emberek figyelmét az egészséges életmód fontosságára. Természetesen az MH. 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred katonái hozzá vannak szokva a fizikai igénybevételhez, ennek ellenére e nap számukra is különleges volt.

A legelszántabbakat ugyanis Dede Gyula őrnagy, a rendezvény főszervezője 0 órára várta a sportpályára, ahol 24 órás váltófutás vette kezdetét. A kiképzési főnök - példát mutatva az állománynak - az első etapot magára vállalta a 48-ból. A résztvevők éjszaka és hajnalban is rendíthetetlenül rótták a köröket, minek eredményeként féltávnál már 120 km-nél jártak, más szóval, ha tartják a tempót a 24. óra végére majd hat maratoni távot fognak teljesíteni.

Az ezred nagy része persze fél 8-ra érkezett, de a szokásos sorakozók helyett nekik is bemelegítéssel indult a reggel, hiszen mindenkire egy 5 km-es laktanya kör várt. A gyakorló öltözetben végrehajtott együttfutást követően azonban, még számos kihívást tartogatott a nap a skarlátpiros barettsapkások számára.

Ezek között említhető a közös kerékpározás, melynek keretében a közel 50 főnyi induló Győr – Lipót – Győr útvonalat megtéve, több mint 60km-en át taposta a pedálokat, de a Logisztikai zászlóalj szakmai napján teljesített menetgyakorlat is megdolgoztatta a lábizmokat.

A csapatsportokban jeleskedők kispályás futball meccseken mérhették össze tudásukat. A Logisztikai zászlóalj sikerét hozó megmérettetés helyszínéül a Barátság Park szolgált.

Természetesen azok sem maradtak sport nélkül, akik nem hagyták el a laktanya falait, számukra a többi között 1000 m-es fegyveres váltófutás, valamint kézigránát célbadobó-verseny került meghirdetésre. Előbbi kategóriában a nevezők 4, utóbbiban 3 fős csapatokban indulhattak az elsőségért. A leggyorsabbnak végül a 2. légvédelmi rakétaosztály különítménye bizonyult, míg a legpontosabbnak szoros csatában az Ezredtörzsé.

A katonák erőnlétükről fekvenyomó bajnokságon is számot adhattak. A kondícionáló teremben zajló eseményen a nők mezőnyében Földi Beáta törzsőrmester, míg a férfiak közül Novakovics Gábor őrmester teljesített a legjobban.

Noha a fekvenyomó pad mellett is jó volt a hangulat, az izgalmak minden bizonnyal a paintball lövészeten hágtak a tető fokára, ahol - a kifejezetten erre az alkalomra kialakított pályán - az indulók festékgolyókkal vették célba az ellenség erőit. Az imitált ütközetek végén a 2. légvédelmi rakétaosztály hármas számú csapata emelhette magasba a képzeletbeli trófeát.

Végül az ezred megbízott parancsnoka, Könczöl Ferenc alezredes ezt a fórumot is felhasználva köszönte meg a sportrendezvényeken - nem ritkán egymást követően többön is - résztvevő állomány hozzáállását, szervezőmunkáját és teljesítményét. Az biztos, hogy az egész alakulatot megmozgató, rendkívül aktív nap végére - mikor is Demeter Ottó főtörzsőrmester utolsó befutóként zárja a 24 órás váltófutást - mindenkin kellemes fáradtság lett úrrá, így tehát elmondható, hogy az MH. 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred eredményesen zárta a Kihívás Napját.

Győr, 2012. május 30.
Sályi Gergő őrm.
Fotó: Cseszreginé Csekei Judit szds.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.

2024. Május 01. 09:12, szerda | Helyi

Megnyerte a férfi kézilabda bajnokságot a Győri ETO-UNI FKC

A hátralévő 3 forduló eredményétől függetlenül már most megnyerte a bajnokságot a Győri ETO-UNI FKC csapata.

2024. Május 01. 07:13, szerda | Helyi

Először nyílt fotókiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában

„Hommage fekete-fehérben: tisztelgés Győr városa és a Széchenyi István Egyetem előtt” címmel nyílt kiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában a napokban.