Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Május 24. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mno.hu

Nem Jeepre építi hobbiterepjáróját a Maserati

Nem Jeepre építi hobbiterepjáróját a Maserati

A Fiat csoport hiába kötött közelebbi barátságot évekkel ezelőtt a Chryslerrel, többek között a Lanciához édesgetett amerikai modellek átfaragása sem hozott átütő sikert, de példának okáért a Levante személyében az újabb próbálkozások sem maradnak el, s a Maserati hobbiterepjáróvá alakulása az ígéretek szerint sikerrel kecsegtet.

Persze az olasz prémium sportmárka sem ma jött le a falvédőről, s egy szimplán átemblémázott SUV-t ők sem mernének meghúzni – és nyilvánvalóan nem is akarnak –, hiszen más célok lebegnek előttük. Sőt, a jellegzetes Maserati-életérzés kimunkálása érdekében a Jeep Grand Cherokee-t mint alapot, úgy tűnik, tényleg el kell felednünk, így számos részlet a Quattroport és a Ghibli modellekből érkezve igyekszik biztosítani a finomságot és az exkluzivitást.

A Levante sorsát egyébként korábban a Kubang tanulmánnyal vetítette előre a Maserati, s olyan előrelépésekre számíthatunk, mint az alumínium vázszerkezet és a könnyűfémből készülő létfontosságú elemek sora, amelyek a szedán testvérből érkeznek. Persze a Chryslerrel való rokonság is megjelenik majd az újdonságban, de a jelenlegi állás szerint mindez legfeljebb bizonyos elektronikai alkatrészek szintjén marad, hiszen az idegen tartalmat ezúttal limitálják az olaszok. Épp ezért a motorkínálatot is a Quattroporte és a Ghibli szívei adják: benzinesek terén a háromliteres, V6-os ikerturbós áll rendelkezésre 410 lóerővel és 550 Nm-rel, valamint a 3,8 literes, szintén ikerturbós V8-as 530 lóerőt és 710 Nm-t produkálva, míg a dízelek szerelmesei a háromliteres V6-ost választhatják, de nekik csupán 275 lóerő és 600 Nm jut majd.

A váltás feladatát régi kedves ismerős végzi majd a nyolcfokozatú ZF automata váltó személyében, s a nyomaték végül a Maserati módosított összkerékhajtási rendszerében osztódik szét a négy kerék felé. Az olaszok első ízben a detroiti összeszerelő soron akarták gyártani a Levantét, azonban a Jeep Grand Cherokee népszerűsége miatt nem tud több példányt ontani az üzem, aminek eredményeképp Olaszországban születnek majd a Maserati SUV-k.

Címkék: luxusautó, Maserati

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.