Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Október 11. 15:30, kedd | Helyi
Forrás: Revita TV

Nem jellemző az erőszak a Győr-Moson-Sopron megyei iskolákban

Nem jellemző az erőszak a Győr-Moson-Sopron megyei iskolákban

Iskolai erőszak címmel rendeztek konferenciát a győri Bridge Hallgatói Klubjában.

A régiós találkozón a rendőrség mellett, a megyei kormányhivatalok szociális és gyámhivatalai, pedagógiai intézetek vezetői, valamint oktatási bizottságok képviselői vettek részt. Az előadásokon többek között az is elhangzott, hogy együttműködve könnyebb megfékezni a konfliktusokat.

Régiós konferenciára hívta az érintett szakembereket a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya. A találkozón az iskolai erőszakról, az intézményekben előforduló agresszióról és azok kezeléséről esett szó. Bár megyénkben szerencsére nem jellemzőek ezek az esetek, mégis létező problémáról beszélünk, amivel könnyebb felvenni a harcot, ha a tanárok, a szülők és a diákok együttműködnek, hiszen fontos a kölcsönös tisztelet és a megbecsülés.

A szakemberek úgy látják a pedagógusoknak és a szülőknek nagy szerepük van abban, hogy az intézmények falai között ne alakuljon ki konfliktushelyzet, tanár-diák, illetve diák-diák között. Fontos továbbá a nevelő személyisége, és az, hogy a tanuló otthonról se hozzon magával rossz példát. Természetesen a megoldás kulcsa az, hogy a felek tudjanak közösen fellépni, és egymáshoz igazodva normalizálni az esetleges incidenseket - írja a revitatv.hu.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:16, hétfő | Helyi

Drónt kaptak a kisbéri rendőrök

Olyan helyekre is el tudnak általa jutni, ahová gyalog vagy autóval nem.

2024. Április 29. 08:13, hétfő | Helyi

Rózsa és Ibolya a Vaskakasban

Szerethet-e egy tündérlány egy emberfiút? Legyőzheti-e a szerelem az évszázados viszályt? Kitarthat-e egymás mellett két fiatal, ha az egész világ ellenük fordul?

2024. Április 29. 07:13, hétfő | Helyi

Drákói szigor jön az építkezéseknél

Szigorú szabályok írják elő októbertől, hogy mi épülhet Magyarországon.

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.