Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Július 29. 08:33, hétfő | Sport

Nem jöhet haza az olimpikon Kenderesi Dél-Koreából, szexulis zaklatással vádolják

Nem jöhet haza az olimpikon Kenderesi Dél-Koreából, szexulis zaklatással vádolják

Szexuális zaklatás vádjával a kvangdzsu-i rendőrség kihallgatta a riói olimpián bronzérmes Kenderesi Tamást, aki legalább tíz napig nem hagyhatja el Dél-Koreát.

A Reuters értesülései szerint az olimpikont, egy éjszakai szórakozóhelyen történt incedenssel kapcsolatban hallgatta ki a vizes világbajnokságnak otthont adó város rendőrsége.

A 22 éves magyar úszó tagadta az ellene felhozott vádakat, és a kihallgatás után vissza is térhetett a sportolói szállásra.

Az eset helyi idő szerint szombatról vasárnapra virradóra történt.

Az úszóra nézve további kellemetlen következmény, hogy legalább tíz napig nem hagyhatja el Dél-Koreát, azaz nem térhet haza a magyar küldöttséggel a vasárnap véget érő világbajnokságról.

A Magyar Úszó Szövetség a koreai magyar nagykövetség munkatársaival együttműködve mindent elkövet annak érdekében, hogy kétséget kizáróan tisztázódjék, jogosak-e a Kenderesi Tamás ellen felhozott vádak.

A vizsgálati szakaszban a magyar válogatott tagját megilleti az ártatlanság vélelme, ugyanakkor ha hivatalosan igazolást nyer vétkessége, úgy a MÚSZ a szövetség fegyelmi bizottságát fogja felkérni a további lépések megtételére.

A Magyar Úszó Szövetség elítél mindennemű, az emberi méltóságot sértő cselekedetet, a magyar úszóválogatott tagjaitól pedig mindenkor a nemzeti színekhez és a sportág hagyományaihoz méltó magatartást követel meg. Ezen elvek megsértői az elkövetett vétség súlyának megfelelő büntetésre számíthatnak – írja közleményében a Magyar Úszó Szövetség.

Kenderesi Tamás szétúszást követően jutott be a 200 méteres pillangóúszás döntőjébe, ahol szakadt térdszalaggal, egyéni legjobbjától jócskán elmaradva a nyolcadik helyen végzett.

Forrás: origo.hu

Kép: MTI/ Illyés Tibor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.