Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Szeptember 28. 15:10, hétfő | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Nem jönne jól a megállapodás nélküli kilépés az Egyesült Királyságnak

Nem jönne jól a megállapodás nélküli kilépés az Egyesült Királyságnak

Gálik Zoltán, a Corvinus Egyetem docense szerint nem jönne jól az Egyesült Királyságnak, ha nem sikerülne megállapodást kötnie az Európai Unióval, mert akkor sokk érné a gazdaságot.

A szakértő vasárnap az M1 csatornán hozzátette, hogy a koronavírus-járvány miatt a brit gazdaság visszaesése 20 százalékos volt az első félévben, és a járvány második hulláma tovább fokozhatja ezt.

Mint mondta: az EU és az Egyesült Királyság a versenyjog feltétele, a környezetvédelmi és a munkavállalással kapcsolatos szabályok, valamint a halászat területén alapkérdésekben sem tudott megegyezni.

Az egyik nagy kérdés az, hogy a britek igazodnak-e majd a későbbiekben az uniós szabályokhoz, vagy eltérnek azoktól, egy másik pedig az, hogy Észak-Írországra milyen szabályok vonatkoznak majd - tette hozzá Gálik Zoltán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.