Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. Október 27. 14:17, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Nem privatizálják a postákat

Nem privatizálják a postákat

Versenybe száll a multikkal a Magyar Posta Zrt. a postai piac 2013-as megnyitása után – mondta Geszti László, a társaság vezérigazgatója a Magyar Nemzetnek. Elmondta: a vidéki postákat nem adják bérbe, nem privatizálják.

Az üzemeltetést fogják átadni, az infrastruktúra, a berendezések, az ingatlan és minden más a posta tulajdonában marad. A Magyar Posta Zrt. üzemeltetési szerződést köt a hivatalokat kézben tartókkal. A társaság által elvárt és meghatározott feladatok elvégzéséért az anyavállalat fizet majd üzemeltetési díjat, ugyanakkor egyéb tevékenységekből pluszbevételre is szert tehet a vállalkozó.A cél az, hogy a postahely üzemeltetőjét is érdekeltté tegyék abban, hogy gazdaságosan bánjon az erőforrásokkal, esetleg nyereséget termeljen. A vezérigazgató elmondta azt is, hogy a társaságnál egyfajta kultúraváltásra készülnek, és a céljuk az, hogy a piacon verjék meg versenytársaikat.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről